„Cavalleria rusticana“ și „Paiațe“, în cea de-a doua zi a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului

Constănțenii care doresc să petreacă o seară agreabilă în compania muzicii sunt așteptați duminică, 28 octombrie, de la ora 18.30, în sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, la Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ediția 44.

Cea de-a doua seară din cadrul Festivalului (prima a avut loc pe 26 octombrie și a „îmbrăcat“ forma unui Concert al Prieteniei Româno-Turce) va fi dedicată unor opere celebre. Două opere emoționante care, deși au subiecte și autori diferiți, se cântă întotdeauna împreună: „Cavalleria rusticana“, de Pietro Mascagni și „Paiațe“, de Rugierro Leoncavallo. Un motiv de a merge la Operă pentru a le (re)vedea constă în faptul că la Constanța ele se cântă rar.

„Cavalleria rusticana“ îi va aduce în prim-plan pe Burçin Savigne din Turcia, Doru Iftene – debut, Cristian Caragea – debut, Lucia Mihalache și Gabriela Dobre.

„Paiațele“ lui Leoncavallo vor fi întruchipate de: Nicoleta Ardelean, Aydin Uştuk -Turcia, Cengiz Sayin – Turcia, Marius Eftimie – debut și Doru Iftene.

Regia artistică a spectacolelor este semnată de Sandra Răsvana-Cernat, scenografia e realizată de Natalia Kornilova.

Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Vladimir Lungu de la Teatrul de Stat de Operă și Balet din Izmir, cel care a dirijat și Concertul Prieteniei Româno-Turce din deschiderea festivalului.

Biletele pentru acest concert au prețuri cuprinse între 25 și 50 de lei, în funcție de locul ocupat în sală. Studenții, pe baza carnetului de note, și pensionarii, pe baza cuponului de pensie, vor plăti 15 lei pe un tichet. Pentru copii, inclusiv pentru elevii de gimnaziu sau de liceu, prețul unui bilet este de doar 8 lei.

Sursă foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ – Facebook

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *