Avocata Laura Diaconu aduce „Comoara de acasă“ la Muzeul de Artă Populară Constanța

În preambulul Zilei Universale a Iei, eveniment marcat în fiecare an pe 24 iunie, zi când în calendarul popular se sărbătorește Drăgaică sau Sânzienele, iar în calendarul creștin ortodox este prăznuită Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Muzeul de Artă Populară Constanța organizează expoziția „Comoara de acasă“.

Expoziția, al cărei vernisaj este programat vineri, 16 iunie, de la ora 17.00, reunește cămăși tradiționale din colecția avocatei Laura Diaconu.

Cu acest prilej, publicul pasionat de artă populară va putea admira cămăși tradiționale din zone etnografice, precum Vâlcea, Bacău, Olt, Mehedinți, Banat, Lăpuș, Huedin, Bihor, Hațeg, Țara Bârsei, Țara Oltului și Muscel.

Laura Diaconu este o împătimită admiratoare și colecționară de port popular tradițional din toate zonele etnografice ale țării.

Piesele de port pe care le-a colecționat sunt apreciate și de specialiști, dovadă stând cele patru expoziții pe care le-a deschis, de-a lungul timpului, la Muzeul Satului Bănăţean din Timișoara, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău.

La acestea se adaugă expoziția „Din suflet pentru suflet”, pe care Laura Diaconu a deschis-o în mai 2016, de Ziua Naţională a Costumului Tradiţional.

Expoziția „Comoara de acasă“ va fi deschisă în perioada 16-30 iunie.

Ziua Universală a Iei este celebrată din 2013 la inițiativa comunității online „La blouse roumaine“.

Sursă foto: Facebook – Diaconu Laura

Share:

One thought on “Avocata Laura Diaconu aduce „Comoara de acasă“ la Muzeul de Artă Populară Constanța

  • 7 august 2023 la 9:45
    Permalink

    Este minunat sa vedem astfel de initiative in care se promoveaza frumusetea traditiilor si arta populara din Romania – costumul tau traditional este o adevarata comoara de acasa! Felicitari pentru reusita si ma bucur ca aceste initiative sunt prezente astfel incat sa pastram, sa pretuim si sa promovam frumusetea artei traditionale romanesti!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *