Atmosferă de zile mari, pe note muzicale, la Festivalul „Primăvara artelor“

A fost o atmosferă de sărbătoare și de înaltă ținută artistică, în seara zilei de 4 aprilie,la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“, în sala ce poartă numele marelui muzician Sergiu Celibidache, considerată ca având cea mai bună acustică din oraș.

Atmosfera a fost prilejuită de prilejuită de recitalul extraordinar oferit, în cadrul Festivalului „Primăvara artelor“, organizat de Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“, dar și de festivitatea de premiere a primei ediții a Concursului de Muzică de Cameră „Carmen Petra-Basacopol“.

Concertul extraordinar a fost susținut de violonista Manuela Olteanu Brenner din Franța, care pe 3 aprilie a susținut și o conferință cu subiect atractiv, „Trezirea viorii interioare“, tânăra pianistă asistent univ. drd. Sabina Oprea și violoncelistul Costinel Florică, alături de care s-au aflat conf. univ. dr. Gabriela Oprea.

Programul muzical, care a adus multă bucurie celor prezenți în sală, a fost format din lucrări din creația compozitorilor: Ludwig van Beethoven – Sonata pentru vioară și pian, nr. 5, în Fa major și Sonata Primăverii, op. 24, partea I, Constantin Silvestri – „Baccanale“, George Enescu – Toccata din suita 2, op.10 pentru pian, Igor Stravinski/ Guido Agosti – „Pasărea de foc“, Johann Sebastian Bach – Suita pentru Violoncel solo Nr. 1, Preludiu în Sol Major; Suita pentru Violoncel solo Nr. 2,  Preludiu în Re Major, Sarabanda în Re Major, Gavota în Re Major (parțile I și II); Suita pentru Orchestră Nr. 3, Aria în Re Major, Camille Saint-Saëns – „Lebăda“din Suita „Carnavalul animalelor“ și Piotr Ilici Ceaikovski – Variaţiuni pe o temă Rococo, op. 33, Variaţiunile VI și VII.

Concertul extraordinar, răsplătit cu o mulțime de aplauze binemeritate, a fost urmat de festivitatea de premiere a concursului „Carmen Petra-Basacopol“.

Amfitrioanele serii au fost prodecanul Facultății de Arte, prof. univ. dr. Mirela Kozlovsky și conf. univ. dr. Ruxandra Mirea de la specializarea Muzică sub egida căreia s-a desfășurat dublul eveniment.

Partener în organizarea manifestării a fost Colegiul Național de Arte „Regina Maria“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *