„Arta sacră“ a lui Viorel Ungureanu

În Săptămâna Luminată, de praznicul Izvorului Tămăduirii, Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ invită iubitorii de frumos la vernisajul online al expoziției personale a lui Viorel Ungureanu, „Artă sacră“.

Evenimentul este programat de la ora 19.00, pe canalul YouTube al Facultății de Arte.

Viorel Ungureanu este un student talentat şi mereu dornic să răspundă provocărilor artistice. Încă de când a devenit masterand al facultății noastre, a participat la toate expozițiile organizate aici, dar și la proiectul «Locus», desfășurat în parteneriat cu Universitatea din Lisabona – Portugalia, precum și la expoziția organizată în cadrul Muzeului de Arheologie Constanța, cu tematică religioasă «Spațiul Sacru», spațiu care îi este atât de familiar.

Fără a avea pretenția unor rezolvări plastice avangardiste, compozițiile sale, în principal cu temă religioasă, dovedesc calități care îl definesc atât în plan artistic, cât și personal. Lucrările sale demonstrează seriozitate și un simț al detaliului, posibil imprimat de însăși erminia exactă cu care acesta operează. Compozițiile sale care au ca punct de plecare detaliul din icoană fac saltul necesar către o abordare mai introspectivă, către un drum în care elementele de limbaj plastic folosite dobândesc noi valențe expresive.

Unul dintre cei mai buni studenți ai generației sale, Viorel Ungureanu demonstrează că prin muncă asiduă, succesul în plan artistic poate fi atins, chiar dacă în meseria noastră succesul nu este o țintă precisă, ci reprezintă de fapt drumul și descoperirile personale făcute pe parcursul lui“, subliniază lect. univ. dr. Lelia Rus-Pîrvan.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *