„Seri de teatru la Pontul Euxin“, în variantă online
Pentru a veni în sprijinul tuturor studenților (indiferent de specializare) izolați la domiciliu, dar și în întâmpinarea tuturor celor resimt efectele pandemiei generate de noul coronavirus, Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța organizează Festivalul Online „Seri de teatru la Pontul Euxin“.
Astfel, în fiecare joi, de la ora 18.00, publicul este invitat să se așeze în fața micilor ecrane cu… conexiune la YouTube și/ sau Facebook, pentru a urmări spectacole încununate de succes, premiate la festivalurile de profil.
Primul spectacol prezentat în cadrul festivalului, musicalul „Cocoșatul de la Notre-Dame“, a fost prezentat pe 26 martie, iar în această joi (2 aprilie), publicul este invitat să urmărească „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, după tulburătorul roman omonim al lui Ken Kesey, în regia Danielei Vitcu.
Spectacolul va fi transmis live, pe canalul de Youtube al Facultăţii de Arte și va putea fi urmărit și de pe pagina de Facebook a Facultății de Arte.
Muzica este realizată de Alexandru Neș și coregrafia este semnată de Stela Cocârlea. Echipa este întregită de Mirabela Moroşanu şi Dana Cojan (asistenţă regie).
Din distribuţie fac parte: Vlad Cristian Fiu, Iulian Marinescu, Ionuţ Dulgheriu, Loredana Adăscăliţei, Eduard Vacariu, Mirela Mihai, Otilia Petcof, Cristian Menaef, Valentin Ispas/ Mircea Siromașenco/ Daniel Popa, Otilia Nicoară/ Edoard Petre, Alina Drenea/ Denisa Todireanu, Irina Zlăteanu/ Denisa Iova, Ionescu-Shiller Lidia/ Dana Cojan, Cornelia Pandele, Gabriela Dumitrache, Alexandru Săplăcan/ Iulian Ene, Catinca Hanţiu.
„Sperăm să vă bucurăm cu prospețimea, pasiunea, munca și dăruirea ale celor implicați în aceste spectacole. Dorim să vă oferim momente pline de emoție și de frumos. Gândim evenimentul ca pe un vaccin contra coronavirusului, stând acasă, în siguranță. Vă propunem un spectacol pe săptămână și pregătim și alte surprize“, spun organizatorii.
„Seri de teatru la Pontul Euxin“ este un proiect al cadrelor didactice și studenților Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, care, în august 2019, s-a desfășurat în aer liber, cu finanțarea Primăriei Municipiului Constanța.