Lecturi online și teatru „clasic“ și radiofonic la Teatrul „Căluțul de mare“

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ din Constanța invită micii spectatori să i se alăture pe Facebook, pentru a se (re)întâlni cu texte celebre în conformitate cu programa școlară la literatura română, corespunzătoare ciclului primar și gimnazial.

Aceste întâlniri online fac parte din protocolul de colaborare „Teatrul între educație și divertisment“, încheiat pe 13 ianuarie 2020 între Teatrul „Căluțul de mare“, reprezentat prin manager Romică Stan și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, reprezentat prin inspector Școlar General, prof. Sorin Mihai.

„Unde fugim de acasă“, de Marin Sorescu

Proiectul a debutat miercuri, 22 aprilie, de la ora 11.00, volumul „Unde fugim de acasă“, de Marin Sorescu, texte „aproape teatru, aproape poeme, aproape poveşti“, recomandate pentru elevii ciclului primar și gimnazial, clasele a V-a și a VI-a. Întâlnirea cu genericul „Unde fugim de acasă“ a cărei gazdă este Arina Cojocaru va continua pe 6, 12 și 14 mai, de la ora 11.00.

„Dl. Goe“, de I.L.Caragiale

Miercuri, 29 aprilie, de la ora 11.00, actorii Teatrului „Căluțul de mare“ invită publicul la teatrul radiofonic „Dl. Goe“, de I.L.Caragiale. Vor da glas celebrelor personaje actorii: Rovena Paraschivoi, Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru și Daniel Minciună.

„Războiul troian“, după „Legendele Olimpului“, de Al. Mitru

Vineri, 1 mai, de la ora 17.00 și marți, 5 mai, de la ora 18.00, să vadă spectacolul „Războiul troian“, după „Legendele Olimpului“, de Alexandru Mitru, având scenariul și regia semnate de Gavril Pinte, textul fiind recomandat pentru elevii ciclului gimnazial, clasele a VII-a și a VIII-a. Din distribuție fac parte actorii: Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Lucian Zaharia, Daniela Vlad, Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi, Adrian Bădilă, Claudia Brădescu, Alin Constantinescu, Magdalena Baciu, Ion Ciolan și Alina Manțu.

„Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte“, de P. Ispirescu

Vineri, 8 mai, de la ora 20.00, actorii invită spectatorii la teatru radiofonic „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte“, de Petre Ispirescu, in interpretarea actorilor Tiberiu Roșu, Grațian Prisacariu, Daniela Vlad, Cristian Mitescu, Andrei Stroescu și Ion Ciolan. Textul este recomandat elevilor din ciclului primar și gimnazial, clasele a V-a și a VI-a.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *