Începe Simpozionul Internaţional „Învăţământ, Cercetare, Creaţie“. În program, recitaluri, concerte și expoziții
Cea de-a X-a ediție a Simpozionului Internaţional „Învăţământ, Cercetare, Creaţie“ (ICC), organizat de Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“, se va desfășura la Constanța în perioada 30-31 mai.
„Simpozionul continuă o tradiţie în a reuni cercetători, academicieni și profesioniști din întreaga lume, specialiști în arte și știinţe umaniste. El acoperă o gamă largă de teme precum: Teatru, Muzică, Dans, Arte vizuale, Artele spectacolului, Studii de limbă și literatură, Educaţie, Fotografie, Film, Cinematografie, Sociologia artei, Istorie și Filosofie. Simpozionul încurajează în special interacţiunea dintre cercetători și cadre universitare într-un cadru informal, pentru a prezenta lucrări noi și actuale. Aspectele plăcute ale simpozionului ICC sunt discuţiile energice, feedback-ul, învăţarea reciprocă și dezbaterea care are loc în timpul sesiunilor plenare și pe secţiuni“, menționează oraganizatorii pe site-ul evenimentului.
Pe lângă comunicările din cadrul simpozionului, susținute la Universitatea „Ovidius“ (sediul de pe bd. Mamaia) în program sunt incluse și evenimente culturale dedicate publicului larg. Astfel, joi, 30 mai, de la ora 16.30, la Galeriile de Artă „Ovidius“ (Galeriile Fondului Plastic), va avea loc un concert „Medalion Mozart“ susținut de studenții Facultății de Arte, specializarea Interpretare muzicală, coordonați de prof. univ. dr. habil. Ioan Ardelean și conf. univ. dr. Nicoleta Ardelean. Tot în acest spațiu, publicul va putea admira o expoziție de artă semnată de profesori si studenți ai Facultății de Arte Constanța, specializarea Pedagogia Artelor Plastice si Decorative și de elevi de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“.
Apoi, de la ora 17.30, la Muzeul de Artă Constanța va avea loc un recital vocal-instrumental de muzică românească care îi va aduce în fața melomanilor pe: lect. univ. dr. Mirela Voicu, lect. univ. dr. Andreea Bratu, lect. univ. dr. Adrian Roșu și studentul Manuel Bălănică. În program se vor afla lucrări de George Enescu, Tiberiu Brediceanu, Diamandi Gheciu, Paul Constantinescu, Dan Bălan și Daniela Cojocaru. Prezentarea muzicologică va fi realizată de prof. univ. dr. Mirela Kozlovsky.
Vineri, 31 mai, de la ora 13.30, în Parcul Universității (Bd. Mamaia) va avea loc performing-ul „Artă la metru… antic”, susținut de artistul Ovidiu Felipov.
În încheierea Simpozionului Internaţional „Învăţământ, Cercetare, Creaţie“, de la ora 15.00, în sala Studio a Universității „Ovidius“ va avea loc spectacolul folcloric „Cântă Dobrogea“, susținut de ansamblul folcloric al Facultății de Arte, specializarea Muzică.