Ziua Dobrogei, marcată de Centrul „Teodor T. Burada“

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, prin Consiliul Județean Constanța și în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, organizează pe 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, o suită de evenimente culturale.

Startul se va da de la ora 12.30, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ prin vernisajul expoziției „Dobrogea în culorile toamnei – expoziție de pictură, fotografie și design vestimentar“. Expoziția prezintă lucrări realizate în cadrul taberei de pictură „Kreator Art“, la care au participat cursanții claselor de pictură, fotografie și design vestimentar, coordonați de Ioana Călinescu, Iulia Pană Gheorghe și Lucia Niculescu, de la catedra de Arte Vizuale.

Temele abordate pentru realizarea lucrărilor au fost diferite: peisaje cu ruine ale cetăților, mănăstiri, forme de relief și vegetație, pădure, peisaj acvatic, peisaj tradițional. În cadrul atelierelor de lucru, au fost realizate schițe în plain air, imprimări pe materiale textile și documentare fotografică sau ședințe foto care ilustrează activitatea din cadrul proiectului“, menționează organizatorii.

„Datina 100 de ediții“

De la ora 13.00, Centrul „Teodor T. Burada“, cu sprijinul Bibliotecii Județene Constanța „Ioan N. Roman“,  invită publicul la vernisajul expoziției „Datina 100 de ediții“, prilej cu care se vor vedea numere vechi ale revistei din anii ’90, dar și cele mai actuale numere ale acesteia.

Revista „Datina“ apare lunar sub egida Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“.

Spectacol al tradițiilor dobrogene

Ziua Dobrogei se va încheia cu un spectacol al tradițiilor dobrogene, care se va desfășura, începând cu ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Pe scenă vor evolua: Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul“, ansamblul „Izvorașul Dobrogean“, ansamblul „Elpis“ al Comunității Elene Constanța, ansamblul „Iholu“ al Comunităţii Aromâne din România, filiala Constanţa, ansamblul „Kaytarma“ din Valu Lui Traian al Uniunii Democrate a Turco-Tătarilor Musulmani din România, ansamblul folcloric universitar „Ovidius“, ansamblul UDTTMR „CanRenkler” din Topraisar, ansamblul „Goluboe More” al Comunității Ruşilor Lipoveni, ansamblul „Delikanlilar“ al Uniunii  Democrate Turce din România, trupa „Şatra” a comunităţii rrome din Mangalia.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *