Triplu eveniment cultural la Constanța: „Biblioteca, arhiva, trezorieri de patrimoniu cultural“

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța invită publicul cititor vineri, 13 septembrie, la un triplu eveniment cultural (lectură publică, expoziție și prezentarea colecțiilor de patrimoniu ale instituției), prilejuit de Zilele Europene ale Patrimoniului.

Evenimentul, intitulat „Biblioteca, arhiva, trezorieri de patrimoniu cultural“, se va desfășura de la ora 13.00, la parterul instituției, în Sala „Referințe Generale“.

Lectura publică va fi susținută conf. univ. dr. Dana Enache de la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța. La eveniment vor fi prezenți și elevi ai Liceul Teoretic „Traian“ din Constanța.

zilele europene ale patrimoniului biblioteca judeteana constanta afis

Ediția 2019, a XXVII-a, a Zilelor Europene ale Patrimoniului, este dedicată cărții, în contextul Legii nr. 357/2018 pentru instituirea anului 2019 ca „Anul Cărții“ în România. Cu acest prilej, pe site-ul Ministerului Culturii și Identității Naționale, se precizează că „bibliotecile judeţene din oraşe sau din mediul rural sunt invitate să organizeze evenimente de prezentare a instituţiilor lor, a patrimoniului bibliofil, atât prin intermediul lecturilor publice, cât și prin alte modalităţi atractive de transmitere a cunoştinţelor despre patrimoniul construit, patrimoniul mobil şi patrimoniul imaterial din zonă“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *