Teatrul de Stat Constanța celebrează online creativitatea spațiului dobrogean

Teatrul de Stat Constanța și-a propus să sărbătorească Ziua Dobrogei, marcată pe 14 noiembrie, printr-o suită de evenimente online menite să aducă în prim-plan versuri scrise de poeți tomitani, precum: Nicolae Motoc, Virgil Teodorescu, Alexandru Protopopescu, Ștefania Plopeanu (Mincu), Iulia Pană (Gheorghe) și Vasile Cojocaru.

În programul aniversar este inclus și un spectacol-lectură, după un text semnat de Ștefan Caraman: „Ultimul tren spre casă“, nominalizat de UNITER pentru cea mai bună piesă a anului 2004.

Dorim să celebrăm cultura și creativitatea spațiului dobrogean și din acest motiv am ales să onorăm autorii contemporani importanți, cu origini pe aceste meleaguri.  Astfel, vom difuza înregistrări cu actorii teatrului recitând poezii semnate de autori dobrogeni.

De asemenea, vom difuza pe pagina noastră de Facebook un spectacol-lectură, realizat tot online, cu o piesă ce poartă semnătura unui dramaturg din nordul Dobrogei.

Anul acesta, putem marca acest moment festiv doar online, pentru că este o perioadă nefastă inclusiv pentru instituțiile de spectacole, care nu pot programa reprezentații cu public“, au transmis reprezentanții Teatrului de Stat Constanța.

Este, pe lângă un gest de sărbătorire a Zilei Dobrogei, și o tentativă de a deschide gustul publicului pentru literatura lirică și dramatică de bună calitate pe care scriitorii din această parte a țării au scris-o“,

Este, pe lângă un gest de sărbătorire a Zilei Dobrogei, și o tentativă de a deschide gustul publicului pentru literatura lirică și dramatică de bună calitate pe care scriitorii din această parte a țării au scris-o.

Vă mulțumim că ne sunteți mereu alături și vă așteptăm cu drag la teatru de îndată ce vom relua reprezentațiile cu public!“, au mai spus aceștia.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *