Ziua Dobrogei 2020 la Biblioteca Județeană Constanța

Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman“ a pregătit pentru Ziua Dobrogei un nou număr al revistei „Biblion“, dar și o expoziție de carte și documente, realizată de bibliograf dr. Angela-Anca Dobre de la compartimentul Bibliografie dobrogeană și bibliotecara Doina Moșoiu de la compartimentul Colecții Speciale.

Materialele ilustrează evoluția Dobrogei din 14 noiembrie 1878 până în prezent.

Expoziția este prezentată online, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene Constanța, de către dr. Angela-Anca Dobre.

De asemenea, numărul 22, seria nouă, al revistei „Biblion“, poate fi consultat online: https://digitizare.biblioteca.ct.ro/…/biblion_nr_22_2020.pdf

În cele 15 pagini ale publicației, se regăsesc articole despre personalități care, prin realizările lor, au marcat istoria pământului dintre Dunăre și Mare: „Oameni care au construit Dobrogea: Anghel Saligny (1854-1925). Partea a II-a. Portul Maritim Constanța“, de Angela Anca Dobre; „Constanța de acum un veac în memoriile unor marcante personalități culturale române ale epocii“ (continuare din numărul anterior), de Andreea Bușe; „Virgil Andriescu“, de Anaid Tavitian.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *