Teatru și dezbatere, în weekend, la Constanța

După ce vineri seară a invitat publicul să-l însoțească pe Billy Șchiopul pe drumul devenirii sale, Teatrul de Stat Constanța așteaptă publicul să-i treacă pragul sâmbătă, dar și duminică.

Sâmbătă, de la ora 19.00, iubitorii teatrului vor face o călătorie fascinantă în exotica Japonie alături de Valentin și Proteus, doi tineri din Verona. Replicile shakespeariene, intriga piesei, decorul Andreei Săndulescu și costumele pline de culoare, create de Alexandra Mâzgăreanu, constituie argumente pentru a vedea și a revedea spectacolul montat în septembrie 2020 de Alexandru Mâzgăreanu.

Muzica spectacolului „Doi tineri din Verona“ este semnată de Alexandru Suciu, de lighting design s-a ocupat Daniel Klinger, iar mișcarea scenică a fost realizată de Baczó Tünde.

Vor da viață personajelor shakespeariene: Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Maria Lupu, Florina Stănculeţ, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Vlad Linţă, Alina Manţu, Graţian Prisăcariu, Arina Cojocaru şi Tiberiu Roșu.

„Jocuri în curtea din spate“ și discuții despre un subiect tabu

Duminică, de la ora 19.00, publicul este invitat să vadă un spectacol dinamic și tulburător: „Jocuri în curtea din spate“, de Edna Mazya, pentru care regizoarea Diana Mititelu a fost nominalizată la Premiul UNITER pentru debut. Spectacolul, nerecomandat copiilor sub 14 ani, este inspirat după un caz real, petrecut în Israel, având protagoniști cinci adolescenți.

Rolurile lor sunt interpretate de Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea și Ștefan Mihai. Scenografia este realizată de Răzvan Bordoș, iar de lighting design s-a ocupat Cristian Niculescu.

Reprezentația va fi urmată, de la ora 20.30, de o dezbatere, la care publicul, format în mare parte din adolescenți, va discuta subiectul abuzului sexual în rândul tinerilor. Dezbaterea va fi moderată de jurnalistul Cristian Andrei Leonte și de eleva Amalia Pisică, membră a echipei Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *