„Take, Ianke și Cadâr“, în variantă ieșeană, pe scena Teatrului de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța (TSC) invită publicul în sala de spectacole marți, 26 februarie, de la ora 19.00, pentru a urmări „Take, Ianke și Cadâr“, de Victor Ion Popa, în variantă ieșeană, în viziunea regizorală a lui Ion Sapdaru.

Spectacolul este inclus în turneul național „Unire prin Cultură“, pe care artiștii de la Ateneul din Iași îl susțin în țară în luna februarie.

Din distribuția spectacolului fac parte: Dumitru Florescu – Take, Codrin Dănilă – Ianke, Daniel Onoae – Cadâr, Alexandra Macovei – Ana, Gelu Ciobotaru – Ionel, Alexandra Paftală – Safta, Sorin Cimbru – Ilie.

Pentru mine, «Take, Ianke si Cadîr» este o provocare. Am evitat de câteva ori s-o pun în scenă din diverse motive. Ori cei care veneau cu propunerea nu mă convingeau, ori eu rătăceam în alte zone ale teatrului contemporan etc. La teatrul «Ateneu» am găsit în sfârșit echipa. Anul acesta, piesa împlinește venerabila vârstă de 87 de ani și se pare că e cea mai jucată piesă românească de la momentul scrierii. Nu cunosc un teatru în România sau Moldova unde această piesă să nu fi fost montată. În primul rând pentru că oferă actorilor partituri rar întâlnite, dar și mesajul piesei este mereu actual. O simplă poveste a trei negustori mărunți, de diferite etnii, care se confruntă la un moment dat cu o dilemă mare. Dragostea copiilor sau oprobriul «mahalalei», al cutumelor strămoșești și bariera religioasă. Personajele piesei parcurg un drum anevoios spre un final fericit în care soluția e una singură – dragostea“, a declarat Ion Sapdaru, cel care semnează și coloana sonoră a spectacolului.

Decorul este realizat de Cătălin Târziu, iar costumele, de Alina Dincă Pușcașu. Asistent regie este Francisc Bucur, iar de imaginea video s-a ocupat Alexandru Amargheoalei.

Spectacolul „Take, Ianke și Cadâr“, în regia lui Ion Sapdaru a avut premiera la Ateneul din Iași recent, pe 29 ianuarie 2019.

Biletele pentru reprezentația de la Constanța pot fi cumpărate de la agenția de bilete a TSC.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *