Spectacolul „Seaside Stories“, nominalizat la Premiile UNITER, se va juca la Timișoara

„Seaside Stories“, spectacolul Teatrului de Stat Constanța, regizat de Radu Afrim, nominalizat la Premiile UNITER, la categoria Cel mai bun spectacol al anului 2022, se va juca la Timișoara, la Teatrul Național „Mihai Eminescu“.

Acesta va avea două reprezentații, în zilele de 9 și 10 iunie, în Sala 2 a Teatrului Național.

„Seaside Stories“, pe texte de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea și Nicoleta Dabija, plus un poem de Nina Cassian, a mai primit încă trei nominalizări la Premiile UNITER, prin Nina Udrescu și Theodor Șoptelea, la categoriile Cea mai bună actriță/ Cel mai bun actor în rol secundar și prin scenograful Theodor Cristian Niculae, la categoria Debut.

În spectacol sunt distribuiți actorii (în ordinea intrării în scenă): Liliana Ghiță/ Mirela Pană, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Anaïs Agi-Ali (elevă), Cătălina Mihai, Iulian Enache, Laura Iordan, Liliana Cazan, Mihaela Velicu, Alina Manțu, Cristiana Luca, Lana Moscaliuc, Nina Udrescu, Remus Archip, Andrei Bibire și Alex Burcă (elev).

Din echipa de creație a spectacolului mai fac parte: asistent de regie Mara Oprea, lighting designer Cristian Niculescu, asistent de scenografie Paula Rusu. Andrei Dermengiu și Marian Adochiței au realizat filmările alături de Radu Afrim, iar cel dintâi a făcut și montajul video.

Lor li se alătură: Alexandru Bibere – operator lumini, Alexandru Popa și Eduard Lupu – operatori sunet și Andrei Dermengiu/Emil Băncilă – regizori tehnici.

În preambulul Galei Premiilor UNITER, care va avea loc luni, 12 iunie, de la ora 20.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, publicul timișorean va putea vedea și celelalte două producții cu care „Seaside Stories“ concurează pentru titlul de Cel mai bun spectacol al anului 2022.

Astfel, spectacolul Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova,  „Oedip Rege“, de Sofocle, regizat de Declan Donnellan, cu o scenografie semnată de Nick Ormerod, va putea fi văzut miercuri, 7 iunie, de la orele 18.00 și 21.00, tot în Sala 2 a Naționalului timișorean.

Joi, 8 iunie, de la ora 19.00 și vineri, 9 iunie, de la ora 16.00, Fabrica de Decoruri a Teatrului Național (str. Paul Morand nr. 9, în Parcul Industrial Freidorf), va fi deschisă în premieră ca spațiu de joc, pentru spectacolul „Antonin Artaud. Familia Cenci“, după Shelley și Stendhal, în regia lui Silviu Purcărete și scenografia lui Dragoș Buhagiar, produs de Teatrul Național „Vasile Alecsandri“ din Iași.

Reprezentațiile spectacolelor vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri cu publicul.

Cea de-a XXXI-a ediție a Galei Premiilor UNITER, proiect finanțat prin Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, va fi transmisă în direct pe uniter.ro, tvr.ro, TVR Cultural și Radio România Cultural.

Sosirea invitaților pe covorul roșu va fi transmisă de la ora 19.00 live pe canalul de YouTube al UNITER și pe pagina de Facebook a UNITER.

Citește și: Incandescent! „Seaside Stories“, o vară toridă și întâmplări de la mare, pe scenă, în plină toamnă

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *