Spectacol online de videoproiecție și animație digitală, inspirat de George Topîrceanu

George Topîrceanu, autorul celebrelor „Rapsodii de toamnă“, a inspirat un spectacol inedit de videoproiecție și animație digitală:  „Illusion – Zoom In“. Spectacolul a fost filmat la Planetariul din Constanța și poate fi văzut online, în fiecare zi, până pe 13 noiembrie inclusiv, de la ora 19.00, pe pagina de Facebook dedicată.

Prin transpunerea unei coloane sonore cu tematică spațială în imagini prin intermediul unui software, completată de evoluția a șase actori și dansatori, creatorii au imaginat visul unei inteligențe artificiale de la bordul unei nave spațiale ce se îndreaptă spre Terra pentru a descoperi… atmosfera rurală românească din poezia și proza lui George Topîrceanu“, au  transmis organizatorii.

Muzica este semnată de Adrian Mihai, iar de software design s-a ocupat Lucian Pascu.

Regia spectacolului „Illusion – Zoom In“ este realizată de Iulian Enache, iar din distribuție fac parte actorii: Radu Niculescu, Dan Cojocaru, Otilia Nicoară, Diana Vieriu, Flori Priceputu și Anais Agi-Ali. De casting s-a ocupat Lui’s Events.

Spectacolul „Illusion Zoom In“ face parte din proiectul cultural cu același nume, realizat de „Rusu I. Georgiana“ PFA în parteneriat cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța – Secția Planetariu, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță“ Galați – Secția Planetariu, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța și compania de transport auto Business Class Tour.

Aceasta este cea de-a șasea colaborare a PFA-ului „Rusu I. Georgiana“.

Am sperat că putem avea reprezentanții cu public, dar pandemia de coronavirus ne-a dat planurile peste cap. Acest lucru nu ne-a demoralizat, dimpotrivă. Privind partea plină a paharului, pot spune că, prin prezentarea reprezentațiilor în mediul online, am reușit să ajungem la un public mult mai numeros. Este o dovadă că, mai ales acum, este nevoie de cultură, de spectacole de calitate. Le mulțumim tuturor celor care au făcut acest lucru posibil“, a spus coordonatoarea proiectului, actrița Georgiana Rusu.

Bugetul total al proiectului „Illusion – Zoom In“ este de 113.500 lei (85.000 lei finanțare AFCN, 28.500 lei contribuție proprie a beneficiarului.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *