„Spațiul sacru măsurat“, lansare de carte și expoziție de artă vizuală

La Centrul de Excelență în Turism și Servicii Tomis, situat pe strada Nicolae Titulescu nr. 32, va avea loc miercuri, 7 noiembrie, de la ora 18.00, lansarea volumului „Spațiul sacru măsurat. O istorie a transconceptelor în antropologia culturală europeană“, de Adriana Cîteia și Vasile Cacioianu.

Evenimentul editorial este dublat de vernisajul unei expoziții de artă vizuală, semnată de Sînziana Romanescu și Vasile Cacioianu.

Un fragment din „Docta ignoranță“ / „De docta ignorantia“, de Nicolaus Cusanus, este folosit ca… motto pe afișul evenimentului: „Deci pentru ca intelectul tău să devină mai acut, tocmai pentru acest lucru, printr-o fermă călăuzire, mă voi strădui să fac astfel încât tu să treci mai uşor dincolo, pentru ca să vezi aceste lucruri în necesitatea şi veridicitatea lor supremă. Nu fără rost te vor purta acele lucruri într-o mirabilă graţie, dacă te vei ridica de la semn la adevăr pentru a înţelege cuvintele în mod transsumptiv, deoarece vei înainta pe această cale în docta ignoranţă astfel încât să îl poţi vedea- pe cât se poate ridica, în limitele puterilor spiritului omenesc, un pasionat cercetător- chiar pe acel unu maxim şi de necuprins, de-a pururi binecuvântatul Dumnezeu, unul şi întreit“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *