Se redeschide parcul cu tehnică militară al Muzeul Militar „Regele Ferdinand I“. Reguli de vizitare

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I“, filiala Constanța, își așteaptă vizitatorii. Accesul acestora va putea fi însă permis doar în exterior, în parcul cu tehnică militară din dotarea armatei române, din a doua jumătate a secolului al XX-lea.

În acest context, vor fi respectate recomandarile de siguranţă publică pentru reluarea activității în sectorul cultural creativ Muzee. Aceste măsuri, făcute de Institutul Național de Sănătate Publică, vizează trei tipuri de măsuri: 1 – care privesc angajații și răspunderea indiviuală, 2 – care  privesc accesul și contactul cu publicul vizitator și 3 – care privesc angajatorii.

O măsura care privește angajații se referă la respectarea măsurile de precauție universal valabile, precum portul obligatoriu al măștii(medicale/non-medicale), care pentru o protecție eficace trebuie să acopere atât gura, cât și nasul. De asemenea, se prevede izolarea la domiciliu în caz de simptomolagie de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată).

În ceea ce privește măsurile care privesc accesul și contactul cu publicul vizitator se va avea în vedere plasarea la loc vizibil a anunțurilor scrise privind regulile de distanțare fizică, limitarea accesului publicului vizitator astfel încât să fie asigurată o distanță de minimum 2 metri între persoane, stabilirea unor fluxuri de vizitare unidirecționale pentru facilitarea menținerii distanței fizice. Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata vizitei în muzeu.

De asemenea, la intrarea în muzeu se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree). Vizitatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrarea în muzeu.

Documentul cu regulile privind recomandările INSP îl găsiți aici.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *