S-a stins medicul-scriitor Victor Loghin, unul dintre cei mai buni specialiști ORL din Constanța

O veste tristă s-a răspândit cu repeziciune în după-amiaza zilei de 11 mai: s-a stins medicul Victor Loghin, unul dintre cei mai buni specialiști ORL din Constanța. Avea 70 de ani, o vârstă pe care nu o afișa.

Profesionist desăvârșit, atent și răbdător cu pacienții săi, depășind cu mult orele de program afișate pe ușa cabinetul, din respect pentru semenii săi aflați în nevoie, mereu în număr mare, mulți dintre ei copii, medicul Victor Gavrilă Loghin mai avea o pasiune în afară de medicină: literatura. O pasiune pe care a cultivat-o din adolescență, pe când era elev al prestigiosului Colegiu Național „Sfântul Sava“, la clasa specială de filologie-istorie 1967. A debutat editorial în 1995, cu romanul nonfictiv politic „Dedublarea“ (Editura Leda & Muntenia), publicat într-un tiraj de 1200 exemplare. A scris și a publicat povestiri în periodice precum „Observator München“. Activitatea sa literara a fost dublată de o activitate jurnalistică publicând în presa constănțeană articole culturale și interviuri cu oameni de cultură din Constanța. Din 20 aprilie 2001, membru al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România.

Medicul Victor Loghin, născut pe 30 septembrie 1949, la Aiud, județul Alba, absolvent al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Institului de Medicină și Farmacie Bucureşti, promoţia 1973 (a susținut rezidențiat în specialitatea ORL și apoi a promovat concursul de primariat de specialitate), avea un masterat în terapia migrenei (susținut la București) și în diagnosticul și tratamentul vertijului – Maastricht (Olanda) cu prof. Dr. Kingma. Este autorul a numeroase articole și comunicări științifice de specialitate publicate sau susținute în țară sau străinătate.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *