S-a stins pictorița Daniela Țurcanu Caruțiu, la numai 53 de ani!

O veste tristă, greu de crezut, s-a răspândit azi, târziu în noapte, după ora 01.00: s-a stins din viață pictorița Daniela Țurcanu Caruțiu, profesor dr. la Universitatea „Ovidius“, Facultatea de Arte. Avea 53 de ani. Fire sensibilă și robustă, în același timp, mereu activă, implicată într-o serie de activități didactice și culturale, Daniela Țurcanu mai avea multe de oferit din punct de vedere profesional și artistic.

Născută la 14 februarie 1968, la Constanța, Daniela Țurcanu Caruțiu absolvise Academia Națională de Artă din București, secția Pictură, promoția 1996. Din 2008 era doctor în științe exacte, Universitatea „Politehnică“ București, din 2008, iar trei ani mai târziu a devenit expert atestat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național în domeniul conservare-investigații fizico-chimice.

Vestea a fost dată de decanului Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“, Daniela Vitcu, pe pagina sa de Facebook, la ora 01.14: „Lumea culturală, academică şi artistică a Constanței, în special Facultatea de Arte a Universității «Ovidius», este mai săracă odată cu trecerea în neființă a Danielei Țurcanu Caruțiu, dascăl, om de cultură, cercetător științific, artist multiplu premiat în țară și în spațiul internațional. (…) Cadrele didactice ale Facultății de Arte din cadrul Universității «Ovidius» din Constanța își exprimă adânca tristețe pentru pierderea suferită şi sunt alături de familie în acest rit tragic de trecere! Dumnezeu să o odihnească în pace!“.

Daniela Țurcanu Caruțiu va fi înmormântată duminică, 3 octombrie, după ce se va oficia slujba de prohodire de la Capela Cimitirului Central, programată să înceapă de la ora 11.30.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *