S-a stins maestrul coregraf Fănică Lupu-Liești

Lumea artistică tomitană este în doliu: pe 24 noiembrie a încetat din viață maestrul coregraf Fănică Lupu, cel care din dragoste pentru locul natal și-a adăugat la numele său, pe cel al localității gălățene în care a văzut lumina pentru prima dată, pe 7 iunie 1938, Liești. Avea 82 de ani.

Cu tristețe în suflet ne luăm rămas-bun de la unul dintre cei mai prolifici artiști ai Operei constănțene, Maestrul Fănică Lupu.

Mărturie a talentului și a devotamentului său pentru meseria de maestru coregraf, pe care a slujit-o o viață întreagă, stau zeci de titluri de balet și momente coregrafice din opere și operete. Multe dintre acestea sunt și astăzi dovada vie că talentul dăinuiește peste ani, iar noi, cei ce l-am cunoscut și l-am apreciat, îi mulțumim pentru contribuția sa importantă la realizarea unui repertoriu de înaltă ținută artistică și valoare incontestabilă.

Este greu să înțelegem că nu îl vom mai întâlni și ca nu ne va mai încuraja cu zâmbetul său ocrotitor. Drum lin spre  împărăția cerească, Maestre!“, a transmis directorul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovsk“, soprana Daniela Vlădescu.

Încă un Lup drag care ne părăsește… El este omul care mi-a acordat încrederea profesională de care aveam nevoie când am început un nou drum în Constanța. M-a susținut necondiționat în ciuda tuturor răutăților din jur. Drum lin, în pași de dans!“, a scris, pe pagina sa de Facebook, coregrafa Geta Răvdan Huncanu.

Înmormântarea are loc pe 27 noiembrie, la ora 12.00, la Cimitirul Municipal (Energia). Sicriul e depus la casa mortuară a cimitirului.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *