S-a stins directorul Casei de Cultură Constanța, Gheorghe Ungureanu, prietenul artiștilor

Încă o veste tristă s-a răspândit cu repeziciune în spațiul online (așa cum se întâmplă astfel de vești): s-a stins Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța.

A părăsit această lume miercuri, 14 aprilie, în ziua când ar fi trebuit să sărbătorească 70 de ani! Victima aceluiași perfid covid.

Dincolo de pregătirea sa profesională, despre Gheorghe Ungureanu, se știe, era un manager dedicat, implicat, profesionist. Era un om cu inimă mare. Cele trei intervenții pe care le suferise nu o micșorase. Dimpotrivă. Era generos, omenos! Era omniprezent: când pe holurile Casei de Cultură, pe care o păstorea din 2002, când la intrare în sala de spectacole, când în biroul său acvarii cu pești multicolori, când în culise.

Mi-l amintesc vesel, primitor, mereu cu brațele deschise, pregătit să revadă mereu prieteni buni! Și îmi mai amintesc întrebarea sa, mereu aceeași, la ieșirea din sala de spectacole, imediat după ce ecoul aplauzelor se stinsese:„Eii, ți-a plăcut?”. Iar întrebarea era însoțită de un zâmbet larg, luminos. Iar un neastâmpăr i se întrezărea pe chip. Pentru că mereu se gândea la alte și alte spectacole, la alte concerte pe care să le aducă pe scena Casei de Cultură.

Datorită lui, constănțenii i-au văzut, i-au ascultat și i-au aplaudat, la ei „acasă“, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe regretații Olga Tudorache, Tamara Buciuceanu, Radu Beligan, Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Mircea Albulescu, Jean Constantin, Ioan Gyuri Pascu…

Dar și pe Maia Morgenstern, Magda Catone, Medeea Marinescu, Florin Piersic, Ion Caramitru, Horațiu Mălăele, George Mihăiță, Victor Rebengiuc, Eugen Cristea, Dan Puric, Claudiu Bleonț, Ștefan Bănică jr. , Tudor Chirilă, Tudor Gheorghe, Ștefan Hrușcă și mulți, mulți alți.

Tot datorită lui, constănțenii au văzut „Cazacii zburători“, „Dervișii rotitori“ și au participat la nenumărate „Regaluri vieneze“.

Sursă foto: culturaconstanta.ro

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *