„Brâncovenii“, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Intrare liberă

Constănțenii sunt invitați azi, 19 iunie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, pentru a urmări spectacolul de teatru religios „Brâncovenii“, după un text semnat de preotul Bogdan Aurel Teleanu, în regia Ivonei Boitan și scenografia Ilenei Zirra.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Constantin Codrescu, Ana Calciu, Tomi Cristin, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea, Mircea Constantinescu, Tiberiu Păun, Bogdan lacob, Dana Rusu și Alexandru lonescu.

Spectacolul face parte din manifestările dedicate Anului Omagial al Satului Românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) în Patriarhia Română și este organizat de Compania Teatrală Zona, Arhiepiscopia Tomisului, Mănăstirea Manastirea Dervent, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța și parohia Sfântul Pantelimon din București

Intrarea la spectacol este liberă, în limita locurilor disponibile.

Piesa de teatru propune constănțenilor o perspectivă subiectivă a Mariei Brâncoveanu aflată în ultima parte a vieții ei la Mănăstirea Surpatele, dar şi asupra momentelor principale ale martiriului soțului și fiilor ei. Spectacolul deschide o pagină de istorie care scoate în evidență și portretul de excepție al Sfântului Antim Ivireanul. Realizatorii spectacolului abordează o viziune umană, emoţională, prin care vor să transmită speranță, să aducă întărire în necazuri, dar și în credință, într-o perioadă aflată într-o vădită criză a valorilor, a idealurilor“, spun organizatorii.

Coproducători ai evenimentului sunt Protoieria Sector II şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi, Filiala Sector II.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *