Festivalul Național Concurs „Plânge măicuța la cruce“, în plină desfășurare

Aflat la cea de-a doua ediție, Festivalul Național Concurs de muzică religioasă „Plânge măicuța la cruce“, programat  între 1 și 30 aprilie, se desfășoară online şi anul aceasta bucurându-se deja de un număr mare de concurenți. 

Apreciata interpretă Elena Sima, profesor etnolog și director al acestui festival, și-a propus ca prin această manifestare artistică să reunească iubitori ai cântecului religios, de toate vârstele, de la noi din țară.

Până acum, au trimis înregistrări video concurenți din toate zonele țării, diversitatea pieselor alese și sensibilitatea interpretărilor certificând valoarea acestui festival național.

Juriul, prezidat de doctor muzicolog Roxana Gibescu, este format din Daniel Trifu, teolog, muzician și realizator de emisiuni, la Radio România Antena Satelor, și Gabriel Lungu, interpret de muzică populară și realizator de emisiuni la Radio Lumina.

Alexia Adriana Luchian din Constanța, care participă în acest concurs cu cântecul intitulat „Parcă te văd, Doamne Iisuse“, demonstrează prin interpretarea sa că și în Dobrogea există tineri, care, prin talentul și calitățile vocale, pun în evidență frumusețea cântecului religios românesc.

Cântecele religioase sau pricesnele sunt cântate cu precădere în bisericile parohiale. Iată însă că există și manifestări culturale naționale, care promovează aceste cântece ale spiritualității românești.

Înscrierile se fac până la data de 25 aprilie 2021, la adresa dordedorelenasima@gmail.com

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *