Profesorul Ibram Nuredin aduce „Spiritualitatea tătară“ la Muzeul de Istorie Constanța

Apreciatul profesor universitar Ibram Nuredin revine în atenția celor interesați de multiculturalitea dobrogeană cu „Spiritualitate tătară“, volumul I.

Cartea va fi lansată în Aula „Adrian Rădulescu“ a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, vineri, 18 septembrie, de la ora 16.00.

Lucrarea a mai fost lansată, în contextul epiedemiologic, într-un cadru restrâns, duminică, 13 septembrie, în sala de conferințe a restaurantului Mandala din Constanța.

Ca și atunci, volumul va fi prezentat de directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, dr. Sorin Marcel Colesniuc și de muzeograful dr. Lavinia Dumitrașcu.

Mesajul este simplu: să ne cunoaștem pe noi înșine; să ne cunoaștem între noi. Mesajul volumului este transmis și prin spectacolul de muzică și poezie tătărească susținut de Chimiran Chivu și Grupul coral Boztorgay“, a transmis muzeograful dr. Lavinia Dumitrașcu.

Cartea a apărut la editura ieșeană StudIs, iar evenimentul editorial se desfășoară este organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Asociația Culturală Tătară „Barsın. Bırsın“ / „Exiști. Ești unic“.

În 2017, prof. univ. dr. Ibram Nuredin și-a pus semnătura pe volumul „Tătarii din România. Istoric. Spiritualitate. Identitate“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *