O comedie de Caragiale, un spectacol regizat de Beligan și un concert cu Grigore Leșe, în a șasea săptămână BE.SAFE

După două seri (luni și marți) cu filme selecționate la  Transilvania International Film Festival – TIFF, dintre care unul recompensat cu Trofeul Transilvania, în valoare de 10.000 euro  („Babyteeth“), a șasea săptămână a stagiunii estivale BE.SAFE, inițiată și organizată de Teatrul de Stat Constanța, continuă cu un spectacol montat de Beligan (vineri), o comedie savuroasă din creația lui Caragiale (sâmbătă) și se încheie cu un concert Grigore Leșe (duminică).

„Fă-mi loc!“

Spectacolul propus vineri, 28 august, de la ora 21.00, în Parcul Arheologic Constanța, este „Fă-mi loc!“, de Antony Michineau, în regia regretatului Radu Beligan. În distribuție, doi actori speciali: Medeea Marinescu și Marius Manole.

Producție a Asociaţiei Dell’Arte din capitală, „Fă-mi loc!“, spectacolul spune povestea a doi tineri care se întâlnesc în ajunul Crăciunului în cușeta unui tren de noapte.

„Ea, o fată singură, șarmantă, aventurieră, el, un bărbat cu principii, pus în fața unui eveniment neprevăzut ce-i va da peste cap întreaga existență.  Sunt doi oameni care, aparent, nu au nimic în comun, ceea ce va genera numeroase «scântei». Însă amândoi caută să înțeleagă și să SE înțeleagă, amândoi au nevoie să se destăinuie și, mai mult, amândoi au nevoie să se vindece de singurătate“, se arată în prezentarea spectacolului.

„D’ale carnavalului“

Sâmbătă, 29 august, de la ora 21.00, la Teatrul de Vară „Soveja“  se va juca „D’ale carnavalului“, de I. L. Caragiale, în regia lui Vladimir Anton. Spectacolul face parte din repertoriul Teatrului „Anton Pann“ din Râmnicu Vâlcea.

Despre acesta, organizatorii spun: „Două triunghiuri amoroase în vreme de carnaval. Drame explozive, haz de necaz și necaz de prea mult haz.Măști de bal și măști sociale, condimentate cu un limbaj comic. Într-un cuvânt: Caragiale! «D’ale carnavalului», inițial intitulată «D’ale carnavalului sau Bărbierul galant», a avut premiera în data de 8 aprilie 1885 la Teatrul Național din București și a fost un insucces absolut, cu fluierături din partea publicului și cu critici din partea presei. Acum este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate texte ale dramaturgului român“.

„De la Leşe la Caliu“

A șasea săptămână BE.SAFE se încheie, duminică, 30 august, la Teatrul „Soveja“ cu un concert de muzică tradiţională românească oferit de Asociaţia „Antiqua“: „De la Leşe la Caliu“. În prim-planul concertului, programat de la ora 20.30, se vor afla Grigore Leșe și Taraful de Caliu.

Bilete

Biletele pot achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11), deschisă de miercuri până duminică, inclusiv, între orele 09.00-12.00 și 16.00-21.00.

Tichetele pot fi achiziționate și de la casa de bilete a Teatrului de Vară „Soveja“, cu două ore înainte de începerea spectacolelor.

Spectacole pentru copii în Mamaia

Tot în programul stagiunii estivale BE.SAFE sunt incluse și cele două spectacole pe care actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“,  le susține în weekend, în Piațeta Perla din Mamaia: „Rățușca cea urâtă“ – sâmbătă și „Cei trei purceluși“ – duminică. Spectacolele încep de la ora 19.00, iar participarea este gratuită.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *