„Nichita – simțire în stare pură“ sau omagiu în „limba poezească“

Pentru câteva minute concentrate, în care timpul ba a stat pe loc, ba s-a dilatat, îndrăgiții păpușari constănțeni au pășit dincolo de paravan și s-au expus în fața publicului trăind, respirând poezie.

S-au lăsat ghidați de o simțire pură, de o ardere interioară copleșitoare, care a pus stăpânire pe întreaga sală a Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“.

Pentru că se pare că acesta este efectul pe care îl au versurile lui Nichita Stănescu asupra celui care le rostește și le ascultă.

Momentul artistic „Nichita – simțire în stare pură“, gândit și pregătit de Aurel Palade, a avut loc vineri, 31 martie, dată la care s-au împlinit 90 de ani de la nașterea poetului „necuvintelor“.

nichita simtire in stare pura final

Proiecțiile video de pe ecranul din fundal și efectele speciale au dat substanță cuvintelor rostite din adâncul sufletului în „limba poezească“.

Au distilat emoțiile surprinse în versurile lui Nichita Stănescu, pentru a le transpune în stare pură, actorii-păpușari Daniela Vlad, Arina Cojocaru, Claudia Brădescu,Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi și Grațian Prisacariu, cărora li s-a alăturat mai tânăra lor colegă, actrița Cătălina Oțeleanu.

Ilustrația muzicală a fost semnată de Erin Dăneț.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *