„Mihai Eminescu – omul deplin al culturii românești“, la Biblioteca Județeană „Panait Cerna“ din Tulcea

Ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889), care a devenit și Zi a Culturii Naționale, va fi săbătorită și la Tulcea, în cadrul unei ample manifestări.

Aceasta va lua forma unui simpozion, organizat de Biblioteca Județeană „Panait Cerna“, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, intitulat sugestiv „Mihai Eminescu – omul deplin al culturii românești“, cu trimitere la un alt mare român, Constantin Noica. Printre partenerii la eveniment se numără și Episcopia Tulcii.

Simpozionul va avea loc marți, 15 ianuarie, de la ora 16.30, în Sala de Festivități a Bibliotecii Județene Tulcea, care este situată la etajul I.

Printre invitații la eveniment se numără inspectorul școlar prof. Zenaida Tărcatu, prof. Mihai Marinache, prof. Floarea Calenic, Laura Ghioc, Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Casian“ Tulcea și reprezentantul Băncii Comerciale Române.

Acest eveniment cultural se bucură nu doar de susținerea instituțiilor de cultură tulcene, printre parteneri aflându-se Banca Comercială Română și S.C. Aquaserv S.A, o inițiativă lăudabilă de a susține cultura.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *