Mesajul sopranei Daniela Vlădescu la deschiderea Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, ediția 46

Cea de-a 46-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, eveniment organizat de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, va debuta, pe 31 octombrie, de la ora 18.30, cu o seară de gală. Până pe 5 decembrie, publicul va urmări alte 14 evenimente muzicale și coregrafice, printre care o premieră de balet – „Prinț și cerșetor“, pe muzica lui Beethoven, pe 29 noiembrie și o operă în premieră, „Povestirile lui Hoffmann“, de Offenbach, în ultima zi a festivalului.

Iată mesajul transmis de directorul Teatrului „Oleg Danovski“, soprana Daniela Vlădescu, la deschiderea festivalului:

Au trecut atât de mulți ani în care spuneam că ne este greu și că încercăm, că și putem, că vom rezista, și că vom învinge, că sperăm în mai bine, că etcetera, etcetera, etcetera. A trebuit să vină anul 2020 ca să ne dăm seama că până acum nu ne-a fost atât de rău și că greul abia acum începe.

Trebuie să ne dovedim puterea, înțelepciunea, talentul și profesionalismul, trebuie să ne dovedim utilitatea și să ne arătăm respectul pentru public, pentru meseria noastră, pentru ARTĂ și pentru CIVILIZAȚIE, dar și să îi ocrotim pe toți cei din jurul nostru.

Așa că vom porni aventura cea mai aventuroasă, Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ediția a 46-a, în anul 2020, anul în care multe generații au văzut pentru prima dată ce înseamnă o pandemie. Și pentru mine este prima dată, și pentru tine, și pentru ei, și pentru noi toți, cei născuți după precedenta pandemie. Asta a fost trista introducere, cu timide note de speranță și cu sonorități de îmbărbătare.

Acum vorbim despre MUZICĂ, despre DANS, despre INSTRUMENTE și VOCI, despre GRAȚIE  și FORȚĂ, SENSIBILITATE și TALENT. Pentru că toate acestea la un loc înseamnă acest FESTIVAL, cel mai longeviv din galeria de festivaluri muzicale și măiestre românești.

Vă așteptăm. Vă promitem că veți fi protejați și ocrotiți și că sufletul vă va fi luminat prin darurile noastre: spectacole de operă, balet, operetă, concert simfonic, seri de muzică folk și romanță, recitaluri de excepție, dar și spectacole inedite – PREMIERE, cum le spunem noi. Încercăm să vă aducem NORMALITATEA și să vă conducem în lumea minunată a spectacolelor muzical-coregrafice. Noi toți, cei ce formăm o echipă greu de învins, sau, vorba filmului, ”greu de ucis”.

Sănătate vă dorim!

Solidaritate în lupta contra acestui dușman perfid !

Împreună putem să iubim, să ne bucurăm și, doar împreună, putem să luptăm și să învingem!“.

În această seară arma noastră este TALENTUL!“.

afis festivalul international al muzicii si dansului 2020

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *