Gigi Căpățână, fost director al Radio Neptun, s-a stins din viață

Jurnalistul Gigi Căpățână, cel care a condus mulți ani destinele Radio Neptun, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut în mediul online, pe 21 februarie.

Născut în 1949, absolvent al Facultății de Filologie din cadrul Universității București, Gigi Căpățână, alias George Eugen Doinaru, s-a remarcat nu doar prin vocea și profesionalismul său, ci și din ipostaza de animator cultural.

Mentor al Cenaclului de muzică și poezie „Eveniment“, care a funcționat între anii 1983-1987 și a fost „reactivat“ în anul 2013, și al Studioului de Spectacole Speciale „Sonar“, Gigi Căpățână a fost realizator și prezentator a numeroase spectacole și concerte de poezie, folk, dans, rock și jazz.

„Un modest săpător de fântâni în lumina din noi“

Iată (auto)portretul pe care Gigi Căpățână îl făcea lui George Eugen Doinaru, pe coperta albumului „Cântec rockstit“, apărut în anul 2013: „Nonconformist ca orice Vărsător autentic. Iubitor de blues, rock și folk. Ultima dragoste, rostirea poeziei. Întâlnirea cu Walter Ghicolescu s-a materializat în spectacolul «Armoniile cuvântului“ și în prezentul album «Cântec rockstit». Deviză și scop în viață: «Trezește Zeul din tine!». Uneori reușește miracolul acestei treziri și în cei cu care lucrează. Admirat, contestat, invidiat, elogiat – el își urmărește netulburat vocația de modest săpător de fântâni în lumina din noi“.

Despre calitatea de om de presă, jurnalistul constănțean Cristian Hagi a scris pe site-ul www.ct100.ro: „A condus mulți ani Radio Neptun, unde a avut ocazia să pregătească mai multe generații de ziariști. Prin anii 2000, angajările acolo se făceau prin concurs, iar cei care ajungeau aveau parte de o pregătire practică de foarte bună valoare de la Gigi Căpățână. Uneori strict, dar întotdeauna corect și bine intenționat, cu simț critic și artistic, a ajutat mai multe generații de jurnaliști și oameni de radio“.

Sursă foto: Facebook – Reporter Neptun TV

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *