Germanii răsplătesc cu ropote de aplauze spectacolele de balet susținute de Teatrul „Oleg Danovski“

Cu aplauze care durează minute în șir sunt răsplătiți artiștii Companiei de Balet a Teatrului „Oleg Danovski“ în fiecare localitate din Germania, acolo unde prezintă spectacolele ce fac parte din tradiționalul turneu de iarnă, care se desfășoară anual, de mai bine aproape patru decenii.

Pe 16 decembrie, într-o sală arhiplină, artiștii de la Marea Neagră au susținut pe scena din Lingen, ultima reprezentație a spectacolului „Crăiasa zăpezii“, de Jean Sibelius și Edvard Grieg, în regia lui Horațiu Cherecheș. La final, în semn de maximă apreciere, publicul din Lingen s-a ridicat în picioare și a aplaudat mai bine de 10 minute. Spectacolul a fost foarte bine primit și în localitățile Bad Arolsen și Tubingen.

craiasa zapezii teatrul oleg danovski

În această seară, balerinii constănțeni vor dansa „Lacul lebedelor“ în Neuwied, un loc special, deoarece aici, în urmă cu 175, la castelul Monrepos, se năștea viitoarea și prima regină a România, Elisabeta, regina-poeta Carmen Sylva, protectoarea artiștilor. „Lacul lebedelor“, de Ceaikovski, în coregrafia lui Mihai Babușka, după cea a „clasicilor“ Lev Ivanov și Marius Petipa, a mai fost prezentat pe scena din Wittenberge.

Cel mai… dansat titlu din repertoriul turneului, emoționantul balet „Romeo și Julieta“ va încheia turneul pe 18 decembrie.

romeo si julieta teatrul oleg danovski constanta

Tulburătoare poveste de dragoste pusă în scenă de coregraful Horațiu Cherecheș, pe muzica lui Serghei Prokofiev, a mai fost prezentată publicului din Neustadt/Weinstrasse, Amberg (două reprezentații) și Witten.

Anul acesta, turneul de iarnă din Germania se desfășoară în perioada 7-19 decembrie, astfel încât, de această dată, artiștii Companiei de Balet, condusă de Monica Cherecheș, vor petrece sărbătorile de iarnă acasă, alături de familii.

Sursă foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *