Festivalul „Enescu“ ajunge și la Constanța

Organizatorii Festivalului Internațional „George Enescu“, ediția 2021, au transmis publicului și organizațiilor de orice fel din țară ca pe 19 august, atunci când se împlinesc 140 de ani de la nașterea marelui muzician, să ia o pauză de cinci minute de la ritmurile cotidiene pentru a-l onora fără cuvinte mari pe cel omagiat.

Omagierea fără cuvinte se face sub semnul „Sunetului iubirii“, ascultând o înregistrare a „Baladei“ lui George Enescuîn interpretarea unică a faimosului violonist David Garrett, împreună cu Filarmonica din Monte Carlo și sub bagheta regretatului Gianluigi Gelmetti, așa cum a fost prezentată în ediția Festivalului din 2015“, după cum precizează organizatorii.

În contextul celor 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și a ediției aniversare a festivalului – un sfert de veac – , merită a se face cunoscut publicului constănțean că marele muzician va fi omagiat și în orașul de la malul Mării Negre în cadrul secțiunii „Enescu în țară“, care se va desfășura în perioada 1-25 septembrie.

Cele 20 de evenimente incluse în secțiunea „Enescu în țară“ se vor desfășura în Cluj-Napoca, Bacău, Sibiu, Constanța, Timișoara, Iași, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Pitești și Păulești.

La Constanța, primul eveniment va lua forma unui recital ce va avea loc marți, 7 septembrie, de la ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“.  Recitalul va fi susținut de violoncelistul Ghiorghiță Tănase, care va cânta pe un violoncel Stradivarius-Montagnana din 1723 și de pianista Andreea Bratu. În program se vor afla Sonata nr. 1 în Mi minor pentru violoncel și pian op. 38, de Johannes Brahms și Sonata nr. 2 în Do major pentru violoncel și pian op. 26, de George Enescu.

Cel de-al doilea eveniment, programat duminică, 19 septembrie, de la ora 19.00,  va avea loc la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța și va consta în prezentarea spectacolului de balet „Enesciana“, în regia și coregrafia lui Horațiu Cherecheș.

Programul complet al evenimentelor se poate afla de pe site-ul festivalului, accesând secțiunea „Enescu în țară“.

Sursă foto: Facebook – George Enescu Festival

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *