„Ecaterina Teodoroiu – un destin din linia întâi“

Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman“ omagiază personalitatea Ecaterinei Teodoroiu, la 104 ani de la moartea sa, printr-o expoziție de carte și documente, dar și printr-un interviu live. Expoziția „Ecaterina Teodoroiu – un destin din linia întâi“ este deschisă în perioada 16-30 august, în holul central al instituției de cultură.

Realizată de bibliotecara Doina Moșoiu, de la compartimentul „Colecții speciale“, aceasta reunește volume despre viața Ecaterinei Teodoroiu și Primul Război Mondial, materiale iconografice, periodice, manuscrise și obiecte ilustrative.

act de nastere ecaterina teodoroiu

Deși este una dintre personalitățile feminine de seamă din istoria militară a poporului român, este necesar un permanent exercițiu de memorie, în măsură să sublinieze acest caracter exemplar. Expoziția vine în întâmpinarea celui de al doilea eveniment închinat «eroinei de la Jiu”»și anume interviul pe care biblioteca îl va transmite pe pagina de Facebook, în ziua de 22 august, la ora 10.30, zi în care se împlinesc 104 ani de la moartea sa. Interviul este realizat cu participarea a trei doamne, cadre militare, reprezentând Forțele Terestre, Aeriene și Navale“, au menționat organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *