După 10 ani de tăcere, corul Villanella îi colindă din nou pe constănțeni

În peisajul muzical de la Constanța, se anunță un eveniment notabil: corul Villanella al Facultății de Arte, specializarea Muzică, din cadrul Universității „Ovidius“ îi va colinda din nou pe constănțeni. După 10 ani de tăcere!

Concertul de colinde „În locașul lui Crăciun“ va avea loc în această sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 17.00, în aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman“ Constanța, sub bagheta lect. univ. dr. Ruxandra Mirea.

Corul Villanella este format din studenții anilor I, II și III, de la specializarea Muzică și din masteranzii anului I, specializarea Arta Educației Muzicale.

Soliștii concertului vor fi: lect. univ. dr. Adrian Roșu, alături de studenții Valentina Veliu, Cristina Orel, Remus Borandă și George Aciobăniței.

Va fi un program 100% românesc cu lucrări din creația compozitorilor: Tiberiu Brediceanu, Timotei Popovici, Gavriil Musicescu, Gheorghe Budiș, Alexandru Pașcanu, Valentin Teodorian, Vasile Stanciu, Stelian Olariu și Mariana Popescu.

Concertul de colinde „În locașul lui Crăciun“ este organizat de Facultatea de Arte, specializarea Muzică și Centrul de Cercetare Științifică și Creație Artistică „Euxin“.

afis concert corul villanella

Corul Villanella a fost înființat în anul 2000 de către prof. univ. dr. Mariana Popescu desfășurând o bogată activitate concertistică încununată de  participări la festivaluri naționale și internaționale. Din 2000 până pe 11 mai 2009, dată la care este consemnată „ultima“ s-a apariție în fața publicului, Villanella a susținut numeroase concerte. Repertoriul său este foarte variat: de la muzică religioasă și laică din Renaștere, Preclasicism, Clasicism, Romantism până la muzică din secolul XX și contemporană. Corul a fost nominalizat în „Lexiconul Muzicienilor Români“, volumul VII, realizat de Viorel Cosma, apărut în 2005, la Editura Muzicală.

Începând din acest an, la 10 ani de la ultimul său concert de Crăciun, care a avut loc în 2008, tot în aula Bibliotecii Județene Constanța, corul Villanella și-a reluat activitatea, sub bagheta lect. univ. dr. Ruxandra Mirea, care și-a propus să continue drumul început în anul 2000 de prof. univ. dr. Mariana Popescu insuflându-le tinerilor dragostea pentru arta dirijorală.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *