Diana Ionescu, impresionant debut solistic la Opera din Stuttgart, în baletul „Frumoasa din pădurea adormită“

Diana Ionescu, o tânără delicată ca un lujer de ghiocel, dar cu un talent impresionant, dublat de o putere de muncă ieșită din comun și o voință de fier, a devenit deja un model pentru micile balerine care visează să strălucească pe scenă. Angajată a Baletului din Stuttgart, ca laureată a prestigiosului concurs „Prix de Lausanne“, Diana Ionescu a debutat, la numai 19 ani, pe scena acestei instituții pe 31 ianuarie 2020, ca solistă, în rolul prințesei Aurora, din baletul „Frumoasă din pădurea adormită“, de Piotr Ilici Ceaikovski, performanța sa fiind încununată de succes.

Partener i-a fost celebrul Friedemann Vogel, prim-solist la Stuttgart Ballet, declarat în 2010 și 2019 balerinul anului de către critica de specialitate, fiind frecvent invitat de marile teatre de balet din lume, pentru a dansa pe scena lor, printre care Scala din Milano și Teatrul de Balet Bolshoi.

Regia și coregrafia spectacolului au fost realizate de Marcia Haydée, după coregrafia clasică a lui Marius Petipa, iar scenografia a fost semnată de Jürgen Rose. Muzica lui Ceaikovski a răsunat live, sub bagheta dirijorului James Tuggle.

„Prix de Lausanne“, la 16 ani

În februarie 2017, la numai 16 ani, constănţeanca Diana Georgia Ionescu, pe numele său complet, câștiga cel mai important premiu din cariera sa, „Prix de Lausanne“. A convins juriul, în finala celei de-a 45-a ediţii a prestigiosului concurs din concurs din Elveția, ce a avut loc pe 4 februarie 2017, la Teatrul Beaulieu din Lausanne, cu variaţiile „Paquita“, de Minkus, şi „Nocturnes“, de Chopin, devenind una dintre cei opt laureaţi ai concursului „Prix de Lausanne“. Era elevă a Tanz-Akademie din Zurich, unde a studiat timp de trei ani, pe baza unei burse integrale, obţinută în 2014 ca laureată a Youth American Grand Prix.

Prestigiosul „Prix de Lausanne“ i-a permis atunci Dianei Ionescu să aleagă una dintre cele 68 de şcoli sau companii partenere ale competiţiei, pentru a face performanţă, pentru a învăţa de la cei mai buni. A ales Baletul din Stuttgart angajându-se aici din septembrie 2017. A trecut prin toate etapele, de la „ucenic“, la corp balet și demi-solist până în ianuarie 2020 când a fost distribuită ca solistă (rol de debut) în faimosul balet „Frumoasă din pădurea adormită“, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Prin debutul său ca solistă, în rolul Prințesa Aurora, Diana Ionescu, balerina născută în urmă cu 19 ani la Marea Neagră, demonstrează că visele pot deveni realitate, cu sacrificii multe, deoarece tânăra artistă se află departe de casă, de familia ei care o iubește și o susține în tot ceea ce face.

Sursă foto: Instagram

Share:

One thought on “Diana Ionescu, impresionant debut solistic la Opera din Stuttgart, în baletul „Frumoasa din pădurea adormită“

 • 4 februarie 2020 la 23:37
  Permalink

  Felicitări Diana! Visul tău s-a împlinit intr-adevăr! Bravo ție, profesorilor dar si formatorilor: Doamnei Elisabeth Pindichi-Lux si doamnelor profesoare de la Colegiul Regina Maria din Constanta!
  Drum drept in viața si sa luminezi cât mai strălucitor in Constelația stelelor baletului mondial!
  Te iubim si ne bucurăm pentru fiecare succes al tău!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *