„Copilul acesta“, prima premieră a anului 2021, prezentată online de Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța invită publicul să urmărească online cea dintâi premieră online a anului 2021: spectacolul-lectură „Copilul acesta“, de Joël Pommerat, în regia lui Vlad Cristache.

Evenimentul va fi transmis online pe pagina de Facebook a teatrului constănțean sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 19.00.

În toamnă, spectacolul va fi montat și prezentat în versiune clasică, pe scena teatrului.

La originea piesei scrise de dramaturgul francez Joël Pommerat se află un proiect derulat prin colaborarea între o instituție de asistență socială și o instituție teatrală, în cadrul căruia au fost organizate întâlniri cu femei din Normandia, care au povestit despre relațiile cu fiii și fiicele lor. Dramaturgul a preluat tema și a creat o suită de episoade ce descriu tensiunile legăturilor părinte – copil, în feluritele lor aspecte.

Confruntările familiale sunt intense, profunde și vor răscoli în spectatori propriile istorii, în toată complexitatea lor. Este o temă mereu actuală, poate chiar cu o miză mai mare în prezent, date fiind schimbările esențiale generate de progresul tehnologic în receptivitatea noilor generații. 

Fiind un spectacol – lectură, atât regizorul, cât și artiștii s-au concentrat pentru a desăvârși toate nuanțele interpretării, compensând astfel, din plin, lipsa elementelor de decor și a mișcării scenice“, au transmis reprezentanții Dramaticului constănțean.

Traducerea piesei „Copilul acesta“, de Joël Pommerat,  a fost realizată de Anca Rotescu.

Din distribuție fac parte, în ordinea apariției: Cristiana Luca, Andu Axente, copilul Lara Zara-Pena, Dan Cojocaru, Ștefan Mihai, Florina Stănculeț, Luiza Martinescu, Ecaterina Lupu, Cătălina Mihai, Liviu Manolache, Laura Crăciun, Lana Moscaliuc, copilul Matei Doreanu, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Luiza Sarivan și Dana Dumitrescu.

De lectura didascaliilor (indicații care se dau actorilor de către autorul unei piese) și de regia tehnică s-a ocupat Alexandru Medveghi.

Duminică, 10 ianuarie, de la ora 19.00, pe pagina de Facebook a teatrului va fi transmisă comedia „Gâlcevile din Chioggia“, de Carlo Goldoni, în regia Danei Dumitrescu.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *