„Poezii de basm“ de Ziua Culturii Naționale, la Teatrul „Căluțul de mare“

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ marchează Ziua Culturii Naționale, sărbătorită, începând din anul 2011, pe 15 ianuarie, ziua de naștere a „poetului nepereche“ Mihai Eminescu, printr-un moment educativ de mare sensibilitate, „Poezii de basm“.

Întâlnirea cu publicul fidel al Teatrului „Căluțul de mare“, copiii, părinți și bunici, este programată vineri, 15 ianuarie, de la ora 11.00, pe pagina de Facebook a instituției de cultură.

Pe lângă recitarea integrală sau parțială a unora dintre cele mai frumoase poezii din creația eminesciană, sub genericul „Poezii de basm“ va fi prezentată și adaptarea basmului cult „Făt-Frumos din lacrimă“, publicat pentru prima dată în revista „Convorbiri literare“ în anul 1870.

Printre poeziile care vor fi recitate de actorii constănțeni se numără: „Mortua est“, „De ce nu-mi vii?“, „Mai am un singur dor“, „Lacul“, „La steaua“, „Scrisoarea III“, „Crăiasa din povești“, „Atât de fragedă“, „Iubind în taină“, „Din noaptea…“, „Călin, file de poveste“.

Regia artistică este semnată de Cristian Mitescu.

Vor da glas versurilor eminesciene și basmului marelui poet actorii: Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Arina Cojocaru, Clara Ghiuvelechian, Alina Manțu, Daniel Minciună, Cristian Mitescu, Rovena Paraschivoi, Grațian Prisacariu, Tiberiu Roșu, Andrei Stroescu și Daniela Vlad.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *