„Colinde vizuale“ la Muzeul de Istorie

Pentru că sfânta sărbătoare a Nașterii Domnului se apropie cu repeziciune, Filiala Constanța I a Uniunii Artiștilor Plastici din România  le oferă constănțenilor…. „Colinde vizuale“.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 15.00, în galeria de artă din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța. La vernisaj vor lua cuvântul președintele filialei și curatorul expoziției, Florentin Sîrbu, precum și criticul de artă Eduard Andrei.

Prin această manifestare, artiştii plastici constănțeni încheie un an expozițional extrem de bogat, care a inclus o suită constantă de expoziții de grup ale filialei (la Constanța, la Brăila), câteva expoziții personale ale unor membri ai filialei, precum şi participări la expoziții naționale şi internaționale, saloane şi bienale de artă (în Bucureşti şi în țară). În acest sens, în cadrul evenimentului va fi proiect un scurt film, realizat de artista Mariana Constatinescu, care va trece în revistă principalele momente din activitatea filialei în 2019. De asemenea, «colindelor vizuale», daruri în lumină, formă şi culoare ale artiştilor plastici pentru publicul constănțean, li se vor adăuga cele muzicale, prin recitalul de colinde «Intarsii», prezentat de Facultatea de Arte a Universității «Ovidius»“, transmit organizatorii.

Expoziția „Colinde vizuale“ va rămâne deschisă timp de trei saptămâni şi va putea fi vizitată în orele de program ale muzeului, de miercuri până duminică, între orele 09.00 și 17.00.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *