Călătorii inițiatice în exotica Japonia, pe replici shakespeariene, în weekend, la Teatrul de Stat

În acest weekend, Teatrul de Stat Constanța invită publicul în sala de spectacole pentru a urmări călătoriile inițiatice ale lui Valentin și Proteus, doi prieteni din Verona.

Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a păstrat replicile ritmate și pline de tâlc, firul epic și tensiunea poveștii din piesa shakespeariană „Doi tineri din Verona“, dar a transpus publicul într-o atmosferă exotică, la granița dintre două culturi diferite, cea europeană și cea asiatică. Astfel, cei doi tineri, în drumul maturizării lor nu pornesc spre Milano, ci în exotica Japonie.

Spectacolul, programat sâmbătă și duminică de la ora 19.00, îi are în distribuție pe Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Liviu Manolache, Maria Lupu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Andrei Cantaragiu, Florina Stănculeţ, Vlad Linţă, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Alexandru Medveghi, Alina Manţu, Arina Cojocaru și Graţian Prisacariu.

Pentru rolul servitorului Speed, jucat în travesti, actrița Cătălina Mihai a fost nominalizată la premiile UNITER la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar“.

Scenografia este semnată de Andreea Săndulescu – decoruri și Alexandra Mâzgăreanu – costume. De lighting design s-a ocupat Daniel Klinger, muzica originală îi aparține lui Alexandru Suciu, iar mișcarea scenică este realizată de Baczo Tunde. Traducerea textului shakespearian a fost asigurată de Lucia Verona.

Biletele se pot procura de la agenția teatrului, dar și online, de pe platforma mystage.ro.

Agenția de bilete este deschisă lunea, între orele 09.00-17.00 și de joi până duminică, inclusiv, între orele 11.00-19.00.

„Doi tineri din Verona“ și călătoriile lor inițiatice, un regal vizual pe scena Teatrului de Stat Constanța

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *