Azi e gala de premiere la „Teatru studențesc la Pontul Euxin“

Patru „școli“ de teatru din țară și-au dat întâlnire la malul Mării Negre în acest weekend, la cea de-a III-a ediție a festivalului „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin“, care se desfășoară în Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, în perioada 6-29 august.

Primul weekend, le-a fost dedicat lor, studenților de la cele patru universități la care se studiază Arta Actorului și Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Universitatea Națională de Artă Teatrală din Cinematografică (UNATC) „I. L. Caragiale” din București.

În această seară este programată gala de premiere. Însă desemnarea câștigătorilor nu va avea loc înainte ca publicul să vadă ultimul spectacol din cadrul competiției „Teatru studențesc la Pontul Euxin“.

Este vorba despre un spectacol-coupe susținut de studenții de la UNATC, programat în deschiderea serii, de la ora 21. 00. Spectacolul este format din „Pe jos“ de Slawomir Mrozek/ „Pe autostradă“, de Neil LaBute.

Coordonatorii regiei „Pe jos“ sunt: conf. univ. dr. George Ivașcu, lect. univ. dr. Adelaida Zamfira și drd. Alexandru Sinca. Din distribuție fac parte: Ilinca Ionescu, Isabela Chitoșca, Mihaela Ducu, Mihai Bercaru/ Luca Rădulescu, Miruna Petrache/ Claudia Igna, Dragoș Stoica , Lorin Presecan,  Ștefan Voicu și Laurențiu Țăruș.

Coordonatorul regiei spectacolului „Pe autostradă” este lect. univ. dr. Mihai Brătilă. Distribuția este formată din  Bogdan Bogdănoiu, Isabela Chitoșca, Mihai Bercaru, Laurențiu Ologeac, Diana Bălăucă, Diana Sar, Luca Rădulescu, Mihnea Niculescu și Ștefan Voicu.

Vineri, 6 august, în deschiderea festivalului studenții de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“ au prezentat spectacolul de teatru-dans „Nocturn tango“, în regia prof. univ. dr. Radu Niculescu și asist. univ. drd. Inga Marcu.

Sâmbătă, 7 august, pe scena Amfiteatrului au fost prezentate spectacolele studenților de la Universitatea de Arte din Târgu Mureș – „Întoarcerea de acasă”, de Ștefan Caraman, în regia Daniela Lemnaru și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași – „Îngerul M“.

Festivalul „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin” este organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Acesta este un proiect de Interes General Finanțat din Fonduri Nerambursabile, fonduri alocate prin contractul de finanțare nerambursabilă nr. 146224/23.07.2020. Valoarea totală a proiectului este de 280.000 lei.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *