„Îngerul M“, cel mai bun spectacol studențesc la festivalul „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin“

Studenții care studiază Actorie la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași au plecat acasă, de la Constanța, cu Premiul pentru Cel mai bun spectacol de la festivalul în aer liber „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin“, ediția a III-a, care se desfășoară în perioada 6-29 august în Parcul Tăbăcărie, zona Amfiteatru.

Juriul, format din profesori de la cele patru școli de teatru înscrise în concurs, la secțiunea „Teatru studențesc la Pontul Euxin“, a decis că cel mai bun spectacol a fost „Îngerul M“, un spectacol tulburător de Oana Sandu, inspirat de povești tulburătoare și adevărate din timpul Holocaustului.

Ieșenii au mai plecat acasă cu o distincție, Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar masculin, obținut de Alexandru Bodron, pentru rolul medicului din „Îngerul M“.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal feminin a ajuns la Mălina Bobeș, studentă Universitatea de Arte din Târgu Mureș, pentru rolul său nonconformist… Mălina Bobeș, din spectacolul „Întoarcerea de acasă“, de Ștefan Caraman, în regia prof. univ. dr. habil. Daniela Lemnaru.

Cel mai bun actor în rol principal masculin a fost desemnat Laurențiu Ologeac – Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ București, pentru rolul soțului coleric din „Pe autostradă“,de Neil LaBute, în regia lect. univ.dr. Mihai Brătilă.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal feminin a rămas acasă, la Constanța, la studenta Raluca Cheleșu de la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“, care a interpretat rolul Pepsi din „Nocturn Tango“, spectacol de teatru-dans în regia prof. univ. dr. Radu Niculescu și asist. univ. drd. Inga Marcu și cu o coregrafie realizată de lect. univ. dr. Oana Lavinia Ștefan.

Juriul, prezidat de decanul Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“, prof. univ. dr. Daniela Vitcu, a fost format din onf. univ. dr. Oana Botezatu Sandu – Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, conf. univ. dr. Mihaela Sîrbu – Universitatea Națională de Artă Teatrală din Cinematografică (UNATC) „I. L. Caragiale” București, prof. univ. dr. habil. Daniela Lemnaru – Universitatea de Arte din Târgu Mureș și, din partea gazdelor, prof. univ. dr. Radu Niculescu.

Festivalul „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin“ se desfășoară la Constanța, în perioada 6-29 august, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 21.00.

Dacă primul weekend a fost dedicat școlilor de teatru din țară, sub genericul „Teatru studențesc la Pontul Euxin“, celelalte weekend-uri vor fi dedicate profesioniștilor.

Festivalul „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin” continuă până pe 29 august, în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 21.00. Urmează „serile“ profesioniștilor, fără structură competițională.

Evenimentul „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin” este organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Acesta este un proiect de Interes General Finanțat din Fonduri Nerambursabile, fonduri alocate prin contractul de finanțare nerambursabilă nr. 146224/23.07.2020. Valoarea totală a proiectului este de 280.000 lei.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *