Actorul Liviu Manolache, invitat la Universitatea de Arte din Ankara

Actorul Liviu Manolache de la Teatrul de Stat Constanța va susține două workshop-uri în Turcia, spre finalul lunii noiembrie, la invitația Universității de Arte din Ankara. 

În acest fel se reia o mai veche colaborare cu artiștii turci, începută în urmă cu trei decenii.

Primul workshop, cu tema „Valoarea și estetica mâinii în arta spectacolului”, va avea loc pe 24 și 27 noiembrie, fiind dedicat studenților de la Facultatea de Arte din Ankara. Cel de-al doilea workshop având ca temă „Relația actorului cu obiectul scenic”, se va desfășura pe 25 și 26 noiembrie, pentru profesioniștii din domeniu.

Membru corespondent pentru România al Uniunii de Creație de Teatru, Operă și Balet din Turcia (TOBAV), actorul Liviu Manolache a adus Constanței, de-a lungul anilor, mai multe premii precum cel obținut pentru regia spectacolului „Opera de trei parale”, de Bertolt Brecht la Festivalul Internaţional de la Denizli, Premiul de Onoare al oraşului Denizli, în 2002 sau Trofeul Festivalului de la Alacati, pentru  spectacolul de teatru-dans„Paparudele”.

Având o bogată activitate artistică pe scena Dramaticului constănțean, în calitate de actor, compozitor și regizor, la care se adaugă experiența sa profesională din Turcia, Anglia și Norvegia, actorul Liviu Manolache a fost distins în anul 2014 de către Președintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”.

Share:

2 comentarii la „Actorul Liviu Manolache, invitat la Universitatea de Arte din Ankara

 • 26 februarie 2024 la 9:51
  Permalink

  Liviu Manolache este un actor deosebit, talentat si cu o experienta impresionanta in teatrul romanesc. Ma bucur sa aud ca se reia colaborarea sa cu artistii turci, o traditie care dureaza deja de trei decenii. Facultatea de Arte din Ankara are ocazia unica de a invata de la un maestru al scenei, prin participarea la workshop-ul cu tema „Valoarea si estetica mainii in arta spectacolului”. Si pentru profesionistii din domeniu exista oportunitatea de a lua parte la unul dintre cele mai incitante workshop-uri, axat pe tema „Relatia actorului cu obiectul scenic.

  Răspunde
 • 27 martie 2024 la 11:57
  Permalink

  Felicitari, domnule Liviu Manolache, pentru vasta activitate artistica atat la Teatrul de Stat Constanta cat si in strainatate! Este o mare bucurie sa auzim despre aceste colaborari binecuvantate care ne aduc mai aproape de cultura si arta turca. In mod special, sunt incantat sa aflu despre workshop-urile dumneavoastra din Ankara si despre temele lor interesante si relevante pentru arta spectacolului. Va dorim mult succes si sa ne aduceti mai multe premii si recunoasteri frumoase din partea partenerilor dumneavoastra turci. Cu mandrie nationala va felicitam si pentru distinctia primita din partea presedintelui Romaniei! Meritul Cultural in grad de Cavaler este un onorant si bine-meritat recunoastere pentru promovarea culturii romanesti. Ne bucuram sa avem un asemenea actor talentat si angajat in dezvoltarea culturii noastre. Mult succes si asteptam cu nerabdare sa aud si mai multe despre contributiile dumneavoastra artistice.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *