Actorul Liviu Manolache, invitat la Universitatea de Arte din Ankara

Actorul Liviu Manolache de la Teatrul de Stat Constanța va susține două workshop-uri în Turcia, spre finalul lunii noiembrie, la invitația Universității de Arte din Ankara. 

În acest fel se reia o mai veche colaborare cu artiștii turci, începută în urmă cu trei decenii.

Primul workshop, cu tema „Valoarea și estetica mâinii în arta spectacolului”, va avea loc pe 24 și 27 noiembrie, fiind dedicat studenților de la Facultatea de Arte din Ankara. Cel de-al doilea workshop având ca temă „Relația actorului cu obiectul scenic”, se va desfășura pe 25 și 26 noiembrie, pentru profesioniștii din domeniu.

Membru corespondent pentru România al Uniunii de Creație de Teatru, Operă și Balet din Turcia (TOBAV), actorul Liviu Manolache a adus Constanței, de-a lungul anilor, mai multe premii precum cel obținut pentru regia spectacolului „Opera de trei parale”, de Bertolt Brecht la Festivalul Internaţional de la Denizli, Premiul de Onoare al oraşului Denizli, în 2002 sau Trofeul Festivalului de la Alacati, pentru  spectacolul de teatru-dans„Paparudele”.

Având o bogată activitate artistică pe scena Dramaticului constănțean, în calitate de actor, compozitor și regizor, la care se adaugă experiența sa profesională din Turcia, Anglia și Norvegia, actorul Liviu Manolache a fost distins în anul 2014 de către Președintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *