Actorul Liviu Manolache, încântat să lucreze cu studenții, profesorii și tinerii actori din Ankara

Actorul constănțean Liviu Manolache, nume reprezentativ pentru scena constănțeană, provenind dintr-o dinastie de artiști talentați și prețuiți de public, a susținut, la sfârșitul lunii noiembrie, două workshop-uri la Ankara.

Prezența sa în capitala Turciei se datorează invitației pe care colegii de la Universitatea de Arte din Ankara i-au făcut-o încă din vară, pentru a le împărtăși din experiența și cunoștințele sale studenților, cadrelor didactice și tinerilor actori turci.

liviu manolache ankara

Despre cele patru zile de whorksop-uri, Liviu Manolache spune că au fost deosebit de încărcate cu energie pozitivă. L-a încântat în special dorința tinerilor de a învăța.

„A fost o mare bucurie întâlnirea cu studenții și profesorii care predau dramă”, a spus Liviu Manolache.

liviu manolache ankara workshop

Studenții, dar și cei aprox. 200 de profesioniști din domeniul teatrului, profesori, actori și membri ai Asociației de Dramă Contemporană, participanți la cele două workshop-uri, „Valoarea și estetica mâinii în arta spectacolului” și „Relația actorului cu obiectul scenic”, au fost foarte receptivi și entuziasmați să învețe lucruri noi.

După experiența turcă, actorul Liviu Manolache s-a întors acasă cu o stare de bine, animat de dorința de a facilita schimburile culturale româno-turce la nivel instituțional, cum ar fi participările la festivaluri studențești.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *