Concertul „Agnus Dei”, darul muzical de Crăciun al studenților și profesorilor de la Facultatea de Arte

Cu o săptămână înainte de ajunul Crăciunului, o parte din studenții, masteranzii și cadrele didactice de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” Constanța le oferă constănțenilor un dar muzical vocal-instrumental: concertul de muzică clasică, jazz, colinde și folclor „Agnus Dei”.

Întâlnirea de suflet este programată duminică, 17 decembrie, de la ora 17.00, în ambianța deosebită a Muzeului de Artă.

Concertul „Agnus Dei” este susținut de corul Facultății de Arte, programele Muzică și Studii Muzicale Aplicate, alături de soliști studenți, masteranzi și cadre didactice.

„Așa cum am obișnuit publicul constănțean, în atmosfera specială a sălilor Muzeului de Artă, tineri studenți și masteranzi muzicieni din ansamblul coral, din ansambluri instrumentale (pian, saxofon, vioară acordeon, orgă, chitară, caval) și ansambluri vocal- instrumentale vor interpreta vocal și instrumental pentru dvs., într-o  frumoasă colaborare artistică de scenă, cu profesorii lor din cadrul programelor noastre de Muzică și Studii Muzicale Aplicate.

În cadrul concertului vocal-instrumental „Agnus Dei” se vor aborda creativ, cu entuziasmul caracteristic tinereții, o multitudine de genuri muzicale: muzică clasică și cu caracter religios, colinde tradiționale românești, colinde internaționale, muzică de jazz în aranjamente proprii.

Activitatea este coordonată de conf. univ. dr. Adrian Roșu,  lect. dr. Mirela Voicu, lect. dr. Andreea Bratu, cadrul didactic asociat Tiberiu Oprea și asist. dr. Titiana Miriță, care va și prezenta evenimentul.

Concertul face parte din festivalul „Seri de muzică, teatru și arte vizuale la Pontul Euxin”, care se desfășoară în perioada 21 noiembrie-24 decembrie, în cadrul Centrului de Cercetare Științifică și Creație Artistică „Euxin” din cadrul Facultății de Arte.

Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.

Share:

One thought on “Concertul „Agnus Dei”, darul muzical de Crăciun al studenților și profesorilor de la Facultatea de Arte

  • 22 martie 2024 la 12:14
    Permalink

    Ce gest frumos fac studentii, masteranzii si cadrele didactice de la Facultatea de Arte a Universitatii „Ovidius” Constanta, oferindu-ne, cu o saptamana inainte de Ajunul Craciunului, un dar muzical vocal-instrumental de exceptie! Concertul „Agnus Dei” ne va incanta duminica, 17 decembrie, de la ora 17.00, in atmosfera de poveste a Muzeului de Arta. Cu siguranta, vom avea parte de o „intalnire de suflet” cu tinerii artisti, care vor interpreta alaturi de solisti si profesori din cadrul programelor de Muzica si Studii Muzicale Aplicate. Suntem invitati sa ne bucuram de o diversitate muzicala impresionanta, de la muzica clasica si religioasa, la colinde romanesti si internationale, pana la jazz in aranjamente proprii. Festivalul „Seri de muzica, teatru si arte vizuale la Pontul Euxin” ne asteapta cu multe evenimente pana pe 24 decembrie, iar acest concert este parte din el. Nu ratati ocazia de a fi martorii unei colaborari artistice deosebite, coordonata de profesionisti precum conf. univ. dr. Adrian Rosu, lect. dr. Mirela Voicu sau cadrul didactic asociat Tiberiu Oprea. „Agnus Dei” este doar un exemplu al talentului si entuziasmului tinerei generatii de artisti, care ne-a obisnuit deja cu evenimente de calitate in Muzeul de Arta. Intrarea este libera, asa ca va asteptam in numar cat mai mare, pentru a ne bucura impreuna de muzica, teatru si arte vizuale.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *