Acces gratuit la serviciile Bibliotecii Județene Constanța

Începând din luna iunie, accesul la serviciile Bibliotecii Județene Constanța „Ioan N. Roman“ este gratuit pentru toate categoriile de utilizatori.

Decizia a fost luată prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.119 din 26 mai privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2021.

Accesul la serviciile bibliotecii se va face tot pe baza unui permis însă acesta se va elibera/ reînnoi gratuit, în baza actului de identitate.

Până acum, pentru un permis valabil un an se plătea o taxă de 20 lei, iar pentru elevi, studenți, șomeri și pensionari se acorda o reducere în baza documentului justificativ.

Biblioteca Județeană Constanța este deschisă zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00-18.00. Din cauza contextului pandemic, nu este încă permis accesul la sala de internet pentru public și la documentele care înainte puteau fi consultate la sala de lectură (cărți, periodice, standarde, brevete ș.a.).

Cei care doresc să solicite documente se pot adresa gratuit la adresa de e-mail referinte@bjconstanta.ro sau la sediul Bibliotecii – Sala Referințe Generale, între orele 10.00 – 14.00, de luni până vineri.

Vă stăm la dispoziție cu bibliografii tematice și cu scanarea a maximum 30 de pagini, dintr-un document sau mai multe documente (cărți, presă) din colecțiile noastre. Timpul de răspuns este de 3-5 zile, în funcție de complexitatea cererii. Serviciul este gratuit. Catalogul online este în continuare un suport important al documentării dumneavoastră“, precizează reprezentanții bibliotecii constănțene.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *