Un nou premiu pentru „Cocoșatul de la Notre Dame“ de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“

Spectacolul „Cocoșatul de la Notre Dame“ al Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ și-a adăugat în palmares un nou premiu binemeritat, Premiul pentru Propunere Experimentală acordat în cadrul Festivalului Operelor Independente 2019, ediția a III-a, de la Iași.

Felicitări, copii! Sunteți minunați! Pasiunea și sacrificiile pe care le faceți pentru această meserie vă aduc rezultate frumoase, vă hrănesc sufletul și vă transformă în valori! Vă iubesc și vă respect pentru tot ce faceți și pentru ceea ce sunteți! Premiul primit la un festival de operă arată că sunteți buni și pregătiți și în această direcție, așa că nu vă lăsăți, luptați cinstit până la capăt! Felicitării întregii echipe! Nu uitați citatul: «Munca înnobilează omul!» Mulțumim Universității Ovidius Constanța pentru susținere! Mulțumim organizatorilor Festivalului Operelor Independente Iași pentru invitație, încredere și apreciere! Mulțumim dlui conf. dr. Petrescu Alexandru-Radu și felicitări pentru că face tot posibilul să existe acest festival!“, a transmis decanul Facultății de Arte, prof. univ. dr. Daniela Vitcu.

cocosatul de la notre dame premiu iasi diploma

Spectacolul muzical „Cocoșatul de la Notre Dame“ este 100% românesc. Muzica este realizată de Alexandru Neș după un text de Carmen Aldea Vlad, care a avut ca sursă de inspirație celebrul roman al lui Victor Hugo, „Notre-Dame de Paris“.

Regia este semnată Daniela Vitcu, coregrafia poartă amprenta creativă a Stelei Cocârlea, decorurile sunt realizate de Viorel Ungureanu, iar costumele, de Liliana Cornilă.

cocosatul de la notre dame premiu iasi

Din distribuția spectacolului prezentat la Iași, pe 23 mai, pe scena Ateneului Național,  au făcut parte: Alexandru Florea – Quasimodo, Mirela Mihai – Esmeralda, Grațian Prisacariu – poetul Gringoire, Ionuț Dulgheriu – Clopin, Iulian Ene – călugărul Frollo, Cristian Goaie – Phoebus, Catinca Hanțiu – Fleurs-de-Lys.

Alături de ei, au mai evoluat: Daniela Cojan, Loredana Dăscăliței, Eduard Vacariu, Cornelia Pandele, Edoard Petre, Denisa Iova, Denisa Gabriela Todireanu, Gabriela Dumitrache, Ioana Francesca Coteanu, Levent Sali și Andrei Bâzdoc.

În mai 2018, „Cocoșatul de la Notre Dame“ a obținut Premiul Special al Juriului la Festivalul „Buzău iubește teatrul“ 2018.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *