Ultimele spectacole ale anului 2018, la Teatrul de Stat Constanța

La final de săptămână, Teatrul de Stat Constanța (TSC) invită publicul în sala de spectacole, de la ora 19.00, pentru a vedea trei dintre titlurile sale, mai noi și mai vechi. Ultimele reprezentații ale anului 2018.

„Inima Reginei Maria“

Seara de vineri îi este rezervată celui mai nou spectacol din repertoriul Dramaticului constănțean, „Inima Reginei Maria“, regizat de Alice Hiristea, după un scenariu de Radu Aldulescu, inspirat de jurnalele suveranei.

Dedicat Centenarului, acest titlu se va regăsi de acum înainte în repertoriul TSC.

„Spectacolul reprezintă demersul Teatrului de Stat Constanţa pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri, pornind de la conducătorii de odinioară ai țării noastre și realizările lor, de la sacrificiile soldaților români pentru întregirea țării și continuând cu evenimentele majore petrecute în această sută de ani, cu suferințele, martiriul și transformările prin care poporul nostru a trecut, inima Reginei Maria fiind simbolul salvării românilor întru spiritualitate și iubire“, menționează reprezentanții TSC într-un comunicat de presă.

Din distribuție fac parte: Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Alina Manțu, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța.

Din echipa spectacolului mai fac parte: Laurențiu Tudor (asistent regie artistică), Cosmin Hiristea (scenografie decor), Raluca Negoescu (scenografie costume), Alexandra Dumitriu (asistent scenografie costume), Andreea Vâță-Dienes, Marius Roje (compoziție muzicală), Ibi  Cristea (mişcare scenică), Iulia Pană (video şi grafică), Tache Toma (sonorizare), Ştefan Sterian (operator video), Alexandru Bibere (operator lumini), Gelu Ciobanu și Ştefan Vînă (regie tehnică).

„Desculț în parc“

 

Seara de sâmbătă se va petrece…. „Desculț în parc“, la TSC. Comedia romantică „Desculț în parc”, de Neil Simon, în regia lui Liviu Manolache, aduce în prim-plan iubirea care nu are nicio vârstă.

descult-in-parc-constanta

Excentricul Victor Velasco, adept al… mersului desculț în parc la temperaturi negative, va fi interpretat de Liviu Manolache, alături de care se va afla și Nina Udrescu, în rolul doamnei Ethel Banks. Cei doi tineri căsătoriți, Corrie și Paul Bratter, vor fi interpretați de Florina Stănculeț, respectiv Tani Ștefu, iar Gelu Ciobanu va fi instalatorul.

Scenografia spectacolului este realizată de Eugenia Tărășescu Jianu.

„Cea mai frumoasă soție“

Și duminică este timp pentru comedie, prilej cu care TSC vă invită să urmăriți ultimul spectacol al anului 2018, „Cea mai frumoasă soție“, de Eugène Labiche, în regia lui Mihai Constantin Ranin, care semnează și scenografia, dar și ilustrația muzicală. Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 14 ani.

cea mai frumoasa sotie teatrul de stat constanta

Din distribuția spectacolului fac parte: Florina Stănculeț, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Craciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *