„Symphony for Life“, un concert de zile mari la Teatrul „Oleg Danovski“

În ultima sâmbătă a lunii, pe 28 septembrie, de la ora 19.00, iubitorii muzicii sunt invitați la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, la un concert-spectacol, „Symphony for Life“, susținut în cadrul turneului național „2 Gents“.

„Proiectul «Symphony for Life» își propune creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța educației muzicale în viața comunității prin organizarea de concerte-spectacol, un concept nou și atractiv ce combină elemente ale muzicii moderne (stilul pop) cu frumusețea muzicii clasice, ce creează o ambianță muzicală accesibilă, într-un format care să reprezinte o alternativă la muzica comercială difuzată la radio, TV sau în mediul online“, spun organizatorii, Asociația „Happy Faces“.

Conform organizatorilor, „2 Gents“ este un proiect muzical premium, fondat de doi cunoscuți artiști români: Ciprian Rogojan (instrumente de precuție; membru fondator al trupei Sistem) și Doru Todoruț (voce; membru fondator al trupei Deepcentral). Pe lângă membrii fondatori, acest proiect va aduce pe scenă și alți invitați, soliști sau instrumentiști de înaltă ținută.

Spectacolul se va desfășura sub bagheta dirijorului Eduard Dabrowski, iar invitată va fi soprana Irina Baianț. La succesul evenimentului își vor aduce contribuția orchestra și corul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, pregătit de maestrul Adrian Stanache.

În program  se vor afla șlagăre cunoscute de public, coloane sonore din filme celebre, arii de operă și operetă fredonate de toată lumea, precum: „Copacul“, de Zsolt Kerestely, „Muzica“, de George Grigoriu și „You Raise Me Up“, de Rolf Lovland, multe dintre ele fiind reorchestrate de Eduard Dabrowski: „Improvisation ad martem“ , Collage Origins – Safri Duo, „Nothing Else Maters“, „Stea“, de Doru Todoruț, „Prelude Age of Heros“, Collage Safri Duo – Athena și „Bella Ciao“.

Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *