Stagiunea estivală BE.SAFE continuă cu filme selecționate și premiate la TIFF

Cea de-a șasea săptămână a stagiunii estivale BE.SAFE – Best SummerArtFEst Constanța 2020, organizată de Teatrul de Stat, debutează cu proiecții de filme selecționate la Transilvania International Film Festival – TIFF.

Proiecțiile au loc de la ora 21.00, în Parcul Arheologic Constanța, în spațiul special amenajat de organizatori, iar intrarea este liberă.

„Babyteeth“

Luni, 24 august, de la ora 21.00, „Caravana filmelor  TIFF“ aduce în Parcul Arheologic filmul australian „Babyteeth“ (2019), debutul regizoarei Shannon Murphy.

În „Babyteeth“ doi părinți descoperă că fiica lor de 16 ani (Eliza Scanlen, starul seriei HBO Sharp Objects), bolnavă de cancer, s-a îndrăgostit de un dealer de droguri.

Prezentat în competiția de la Veneția, filmul i-a adus lui Toby Wallace Premiul Marcello Mastroianni pentru cel mai bun actor tânăr.

Filmul a fost desemnat marele câștigător al TIFF, ediția 2020, fiind distins cu Trofeul Transilvania, în valoare de 10.000 de euro, „pentru bucuria vieții spusă prin experiența trecerii noastre dincolo“. De asemenea, „Babyteeth“ a fost recompensat și cu Premiul Publicului.

Durata filmului este de 120 minute.

„Corpus Christi“

Marți, 25 august, de la ora 21.00, va fi proiectată o „comedie dramatic-polonezo-catolică despre un june infractor care ajunge într-un sat și se dă drept popă“: „Corpus Christi“ („Boze Cialo“, titlul original), în regia lui Jan Komasa.

Durata filmului produs în 2019 este de 115 minute.

Filmele sunt puse la dispoziție de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“ prin Serviciul coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor, compartimentul Exploatare a Filmelor.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *