Soprana Mirela Voicu cântă în Franța, la Clamart, în cadrul Festivalului European

Soprana Mirela Voicu, lector universitar la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța, va susține un recital, pe 14 aprilie, la Teatrul „Jean Arp“ din Clamart, la „Gala României 1918-2018. 100 ani de istorie“. Evenimentul este inclus în cadrul Festivalului European „Au levant de l’ Europe. Amours, Exils et Eternité“, sezonul România-Franța.

Mirela Voicu, în calitate de invitată specială a festivalului, va interpreta în cadrul recitalul „Inventatorul iubirii“, două lucrări compuse de prof. univ. dr. Daniela Cojocaru. Este vorba despre „Iubită stea“ și o prelucrare folclorică, în primă audiție, a piesei „Până când nu te iubeam“, care a făcut parte din repertoriul Mariei Tănase fiind preluată de la Anton Pann.

Alături de lect. univ. dr. Mirela Voicu pe scena Teatrul „Jean Arp“ din Clamart vor mai urca sopranele Natacha Hamouma și Vidinova Atanasova, acordeonista Daniela Mastacan și pianista Alina Pavalache.

Voi interpreta, în prima audiţie, o lucrare a Danielei Cojocaru, prelucrarea folclorică „Piesa a fost cântată de Măria Tănase, fiind preluată de la Anton Pann. O altă piesă pe care o voi interpreta este „Iubită stea“, de Daniela Cojocaru.

Festivalul European „Au levant de l’ Europe. Amours, Exils et Eternité“ / „La răsăritul Europei. Iubiri, exiluri și eternitate“, sezonul România-Franța, este gândit ca un eveniment pluridisciplinar, o punte culturală între cele două culturi, română și franceză, se desfășoară, în perioada 7-14 aprilie, în Franța, urmând ca partea a doua să aibă loc în România, între 26 iunie și 13 iulie.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *