„Sirius – misiune îndeplinită“, lansare la Constanța

Volumul „Sirius – misiune îndeplinită“, semnat de general de flotilă aeriană (r) Dumitru Toma și colonel (r) Remus Macovei, va fi lansat miercuri, 11 martie, de la ora 11.00, la Pizzico, local situat vizavi de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Evenimentul editorial este organizat de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, filiala Constanța și Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria“.

Volumul va fi prezentat de prof. univ. dr. Valentin Ciorbea și președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, filiala Constanța, Cristian Crăciun.

Au trecut aproape 40 de ani de când 144 de piloți militari români, ingineri, tehnicieni și cadre didactice de aviație, constituiți în Grupul de Aviație «Sirius» au scris una din cele mai glorioase pagini din istoria Aviației Militare Române. Dedicăm această lucrare celor care, în perioada 1981-1982, prin activitatea desfăşurată sub cerul Africii, au reprezentat «raza de lumină» a Aviației Militare Române“, spun autorii volumului „Sirius – misiune îndeplinită“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *